2010-10-30
 18:43:17

Bra lördag!

Idag har jag jobbat och slitit på Ikea. Sjuka mängder människor, märktes att det var lönehelg kan jag säga... Fick till och med gå upp på övre plan och sälja matbord och stolar för det fanns ingen som jobbade där. Men det var riktigt roligt, jag har ju typ aldrig jobbat på möbler utan bara på saluhallen, så det var en ny erfarenhet! Gick bra som tur var, fick lite svåra frågor men de löste jag till sist.

Idag fick jag en sjukt positiv överraskning när jag kollade mitt saldo på internetbanken, mer sånt tack hehe... Hela dagen har jag gått och tänkt på han munken i Robin Hood som prisar skatteåterbäringen, inte det jag fick dock men iallafall :) Så detta ska firas, jag ska bjuda Johan på middag nånstans i stan. Bra avslut på denna lördag!
2010-10-29
 20:38:04

Slapp

Det blev en lång dag i Åtvid, Totte hade vissa problem att få in grejerna i min dator men det löste sig till sist. Vi lagade även till en sjukt god middag, kommer att lagas här hemma med. Bara att tacka den legendariske Kjell! Tog bilder på mästerverket men glömde såklart kameran hos Totte, stort irritationsmoment. Fick skjuts tillbaka till Linköping i ett vrålåk i klassisk raggarstil, feint va dä (dialekten fick jag på köpet). Alla som känner mig vet nog att jag blir lycklig när jag inte behöver betala stadstrafiken, hehe...

Min bortglömda kamera innebär även att jag inte kan visa upp några bilder från kravallen. Störigt. Men det kommer!

Nu blir det fredagsslapp ramför Idol, kvällens snacks får bli ett par Digestive-kex. Hör inte till vanligheterna det kan jag säga!


Och lite Philadelphia på det! Smashing

2010-10-29
 11:18:58

Mot Åtvid!

Igår körde jag och Vickan en riktig heldag på universitetet, föreläsning 8-10 och 15-17, sen kravall på det. Pallen var det som gällde och efter en något trög start kom vi allt igång! Min vän Miriam från Lund var även på besök tillsammans med sin teknologkår så vi hann träffas lite med.

Idag drar jag till Åtvidaberg för lite datorhjälp. Där ska även "tjocke Kjells fläskfilégryta" avnjutas... De hittar på mycket det där Åtvidfolket hehe. Sen blir det vackra bilder här på bloggen från igår, orkar inte lägga in nu, lite dimmigt idag om vi säger så...
2010-10-27
 19:26:07

Pics

Igår tvingade jag Johan att ta lite bilder på mig, alltid roligt liksom kan jag tycka hehe. Hade på mig min nya skjorta som jag gillar massor!


Älskar mina nya Converse

 

Lite stökigt usch men men.

 

Den här bilden är hemsk men lägger upp den ändå hehe. Lysande exempel på min bossiga sida, stackars Johan... "Stå inte där, stå här dåå!"

 

Sen var jag glad igen!

2010-10-27
 19:19:13

Mycket nu...

Det är mycket nu som man brukar säga. Helgen gav knappast utrymme för någon vila, tenta hela lördagen och sen en spårad fest på det som satt i tills igår. Men universitetet bryr sig minsann inte om det utan tempot är högt som vanligt. Är dock taggad på kurserna vi ska läsa, verkar spännande än så länge!

Mitt nyfunna ljusintresse kräver också en hel del, speciellt med tanke på att jag själv ska börja sälja! Är supertaggad, tror det kommer bli jätteroligt. Har tre visningar inbokade nu i november-december, känns bra att komma in i hur det går till. Så om nån är intresserad, just let me know! ;)


2010-10-26
 16:04:01

Gissa halloween-outfit!

Nu har jag fixat min utstyrsel inför lördagens Halloweenfest på NH, får bli en ganska enkel sådan. Pallar inte fixat nåt alltför avancerat så känner mig mycket nöjd med dagens inköp.


Vit skjorta och smal slips

 

Nu får ni gissa vad jag ska vara! Ledtråd, min stora tonårsförälskelse... ;)

 

2010-10-26
 15:58:34

Shopping

Istället för föreläsning har dagen ägnats åt shopping ute i Tornby. Fint byte om ni frågar mig ;)

Här är vad som inhandlades!

Smidig liten volumaster från Björn Axén

 

Finaste kökstimern att sätta på kylskåpet och ett litet decilitermått

 

Ljus tunn jeansskjorta och snortighta svarta jeans från Carlings

 

Blev helt kär i den här lilla byttan inne på Chili så den fick följa med hem

 

Vi inhandlade även ett pråligt draperi att ha mellan vardagsrummet och hallen, kommer piffa upp det hela! Hehe. Mycket nöjd med dagen.
2010-10-26
 09:38:32

Miserabel morgon

Vaknade upp i tid, allt kändes fint. Tänkte att oh vilken god tid jag är i, hinner jag kanske kolla lite på tv medan jag äter frukost. Så ska man tydligen inte tänka för sedan gick allt utför. Först tappade jag ett ägg när jag plockade det ut kylen och krossade det mot mina nya leggings - check. Jag skyndade mig att lägga dessa i vatten och skulle hälla över tvättmedel, då fick jag en glödlampa i huvudet som krossades mot golvet. Glassplitter - check. Gick inte till den sovande Johan och tjöt och då fick jag världens huvudvärk - trippelcheck på den.

Efter det blev jag så less att nu skiter jag i dagens föreläsning med den galne Ronny Lock och stannar hemma med Johan. Nu blir det promenad och sedan Tornby köpcentrum, allt löser sig! :)
2010-10-25
 16:44:54

Today

Nu sitter jag hemma hos Maria, vi ska laga lite mat och sen blir det tv-kväll med Top model. Julia och Veronica kommer med så det kommer bli fint!

Dagens skola bestod utav en introföreläsning i zoologi. Mycket dissektioner väntar, bland annat daggmask, pigghaj och den stora finalen - kanin! Ser inte alls fram mot det men vad gör man. Vi har världens skönaste föreläsare iallafall, stort plus på det.

Har hört rykten om att det är kaninungar som gäller, hmm great...

2010-10-25
 11:00:31

Så kom då lördagskvällen...

Nu känner jag mig redo för ett inlägg om lördagkvällen, tog sin lilla tid. Gårdagen ska vi inte ens prata om, vi stryker ett stort streck över den. Tänk soffa och ångest så har ni en bra bild över min söndag.

Men hursomhelst, lördagkvällen var väldigt trevlig men också sjukt spårad. Många bilder togs men få kommer att visas på den här bloggen, vissa spärrar har jag trots allt hehe. Vi spelade roliga spel under kvällen med tema dricka, den fantastiska namnleken och klassikern ring of fire.

Vickans Kalle Anka ledde till en del hetsiga diskussioner och Vickan kunde inte förstå vad hennes karaktär hade på kroppen om det inte var päls. Fjädrar är väl inte päls heller?! Haha

 

Emelie blandade fina drinkar

 

Christine dök upp framåt kvällen!

 

Systrarna Pedram joinade vårt tentafirande :)

 

Min balansbräda var en het attraktion under kvällen

 

Tequilan kom fram, vin och tequila i kombination är inget jag rekomenderar...

 

 

Maria hittade den legendariska sjöslagethatten


Kungen börjar bli välfylld


Sedan skändades min stackars ekologibok på en mängd vis, den blir aldrig sig själv igen tror jag. Taxin till Harrys kom, stackars taxichaufför säger jag bara, sen blev det som blev. Nu är det ny vecka, nya kurser och så glömmer vi en del av helgen. Poff! :)

2010-10-23
 23:55:45

Going to Harrys

Nu är jag full och borde således inte skirva detta inlägg. Vi har beställt taxi till harrys, ligger två minyúters promenad bort men tar man taxi kan man gå i vipkönn, me like it! Nu blire arvingarna gyllene tider och wath ever för hela slanten. Är så taggad, nu kör vi en tequila sen drar vi! Woooohooo! Love it! Hoppas ni har en bra kväll vänner. Puss!
2010-10-23
 19:40:34

Tentafeeest!!

Nu har vi slitit oss igenom en rätt jävlig tenta och förtjänar lite party! Hoppas jag satte tentan, nåt VG blir det knappast men förhoppningsvis ett G :) Snart kommer lite folk över och så ska vi äta, sen laddar vi för utgång. Ska bli så roligt!

Hörs imorgon, seeent troligtvis hehe.
2010-10-22
 22:09:38

Lite tungt

Just nu känns allt rätt jobbigt, förkylning och tentaplugg har tagit riktigt hårt på mina krafter. Blir inte mycket ork kvar att blogga då. Men imorgon ska tentan skrivas, på den bästa tentatiden av dem alla, 14-19 en lördag. Wee! Eller inte. Ska bli skönt att bli av med skiten iallafall!

Kvällen imorgon blir dock lite roligare, då väntar tentafest hemma hos mig med efterföljande utgång på Harrys. Älskar Harrys haha så jag är taggad. Lär nog kunna spåra en del med tanke på hur trötta vi alla är efter allt plugg, så vackra bilder utlovas!




2010-10-22
 17:25:57

Gårdagen

Igår var det tentaplugg som gällde hela dagen. Riktigt segt var det, min förkylning kändes värre och jag hade fruktansvärt ont i huvudet. Så ont att jag till och med tappade matlusten, och det ska jag säga händer inte ofta! Trodde jag skulle spy så fort jag såg mat. Som ni förstår gick pluggandet sådär, världens huvudvärk plus ingen mat.

På kvällen skulle jag ju ha ljusparty så det var bara att bita ihop. Gick dock väldigt bra och försäljningen blev riktigt bra! Så det var roligt, nu har jag massa gratisprodukter att välja ut hehe... Ska fylla lägenheten med ljus :)
2010-10-20
 19:47:43

Höstkväll

Kallt, regnigt och trist ute, bara att göra det bästa av saken. Vi har ätit pannkakor med hemmagjord jordgubbs- och blåbärssylt och nu blir det slapp i soffan med några tända ljus. Helt plötsligt känns allt lite bättre! :)


2010-10-20
 17:15:56

Behålla?

Köpte en kofta på Gina förra veckan, och är så osäker på om jag ska behålla den eller inte. Känner att jag kommer tröttna på den väldigt fort och det är ju aldrig en bra känsla. Samtidigt är den väldigt mjuk, skön och varm. Svårt! Vad säger ni?


2010-10-20
 17:12:17

Obehaglig överraskning

I och med att jag på senare tid börjat fylla hemmet med Partylite- och Lushprodukter brukar det lukta väldigt gott när man kommer hem. Så var dock inte fallet idag, då jag öppnade ytterdörren slog en vidrig avloppslukt mot mig. Trodde nästan jag skulle spy. Visade sig att det var Johan som rensade avloppen, vilket tydligen var väldigt välbehövligt hehe. Duktig är han!





2010-10-19
 19:56:29

Min lilla gitarr...

...den hänger så fin och oanvänd där på väggen. Köpte den för, ja det är nog två år sen nu, och gångerna jag använt den kan jag räkna på ena handen. Vill så gärna lära mig spela, men när? Är alltid helt slut när jag kommer hem från skolan och att lära sig något nytt är ju alltid jobbigt till en början.

Inte så att jag inte har hjälp, min pojkvän är ju the master på att spela gitarr, men det är även ett problem har jag upptäckt. Han kunde typ spela när han kunde gå och det är så naturligt för honom, vilket gör det svårt att förklara det allra enklaste för mig. Mitt tålamod kunde även vara bättre, det vet nog alla som känner mig... Men nån dag ska jag lära mig!


 

2010-10-19
 18:02:41

Vitlöksälskande katt

Mycket vitlök nu, men alldeles nyss när jag avnjöt mitt goda vitlöksbröd insåg jag att någon annan också var spekulant på brödet. Sookie stack fram sitt lilla huvud vid mitt och verkade helt besatt, gav henne en liten bit som hon slukade. Hon blev helt vild i ögonen, gav henne en liten bit till sen fick det vara nog.

Katter brukar väl ändå inte gilla vitlök?!


Knäpp är hon, galen bild från igår hehe

2010-10-19
 17:19:38

Ett stycke vitlök

När man varit i skolan mellan 8-17 i sjukt tillstånd och pojkvännen jobbar hela kvällen blir dagens middag lätt ganska anspråklös. Rotade runt i frysen och fann till min lycka - en bit vitlöksbröd! Great, bara att hiva in i ugnen. Vitlök ska ju vara bra mot förkylning med så tycker nog jag lyckades slå två flugor i en smäll. Nyttighetsgraden är en annan femma...


Mmm...

2010-10-18
 19:36:50

Favvoprogrammet

Yey snart är det dags för TopModel! Tröttnar aldrig, till min stackars pojkväns stora förtret. Men det är så bra ju och det är visst skillnad på säsongerna! ;)


2010-10-18
 17:57:55

Älska doftljus!

Sen jag började köpa ljus från Partylite har jag blivit helt beroende av doftljus. Innan, då jag körde på Ikeas, var det liksom inte lika kul och de ljusen doftar mest så man får ont i huvudet. Partyliteljusen är så himla fina, håller länge och doftar jättegott! Ser verkligen fram mot torsdagens ljusparty, då ska jag allt fylla på förråden!


Votivljusen är absolut bäst, doftar mycket och blir så fina när de smälter

2010-10-18
 15:06:11

Galen liten katt

I mitt uttråkade sjukdomstillstånd roade jag mig med att fota Sookie lite. Hon blev allt mer taggad vilket syns på bilderna hehe...


 

 

2010-10-18
 13:17:01

10200 år gammal lera

Under torsdagens exkursion, på mossen, fick vi ju till sist upp provet som togs på 9 meter djup. Där fann vi en fantastisk lera, så himla fin och mjuk konsistens. Kändes typ som en riktigt fin ansiktskräm eller något sådant.

Det häftigaste var att leran var sjukt gammal, hade inte sett dagsljus på 10200 år! Det är gammalt det. Kommer ursprungligen från Baltiska ishavet, vilket ungefär motsvaras av dagens Östersjö.


Bildbevis på leran! :)

2010-10-18
 11:26:21

Ont överallt

Alltid när jag är sjuk och har ont i halsen brukar jag även få värk i hela kroppen. Nåt slags febersymptom antar jag. Håller på att driva mig till vansinne! Hur jag än ligger gör det så satans ont i ryggen och nacken att jag bara vill kasta mig ut från balkongen.

Funderar på att ta en dusch, kanske kan hjälpa lite? Har några nya fantastiska produkter från Lush hemma som jag bara vill använda om och om igen. Kanske kan få mig på lite bättre humör och ta bort värken för en liiten stund iallafall.


Bästa balsamet ever för mitt lockiga hår som ofta blir torrt och risigt, luktar såå gott dessutom!

 

Duschjelly som luktar godis, vill nästan äta upp den... Denna tvål tillfredsställer nästan mitt godissug, seriöst!

2010-10-18
 10:29:34

Sicko

I lördags kväll var jag och Johan ute och åt med Vickan och Samuel. Riktigt god mat åt vi, vitlöksbröd med tzatsiki och kycklingplanka. Efter det spelade vi lite spel, en lugn kväll alltså. Ändå vaknade jag upp på söndagmorgonen och kände mig jättedålig, kollade tempen och visst, hade nästan 39 grader. Så det var bara att stanna hemma från jobbet. Hatar att bli sjuk när jag ska jobba, känns så dumt.

Gårdagen spenderades alltså hemma, lätt feberyrande för jag ville inte ta febernedsättande. Till sist började jag prata med mitt immunförsvar, då kände jag att det hade gått för långt och tryckte i mig några Panodil. Bara lite stört.

Tillbringar denna dagen med te, värktabletter och Vänner på tvn, plus lite ångest då, tenta på lördag...



2010-10-16
 09:57:37

Mot det blågula huset!

Så var det dags för ännu en jobbdag, känner mig rätt sliten efter den intensiva pluggvecka vi haft men det ska samtidigt bli skönt att tänka på nåt annat än ekologi. Det är superfint väder ute så tänkte promenera till huset och lyssna på bra musik så jag förhoppningsvis piggnar till lite.

Blir nog en lugn kväll sen, några kompisar ska ut men jag orkar verkligen inte. Bäst att vila så mycket man kan!
2010-10-15
 15:16:10

Att klä på sig ordentligt

När man är ute på exkursion i nio timmar är det bäst att klä på sig ordentligt. Vickan får demonstrera detta genom denna fantastiska bild, hon ser ut att väga minst 100 kg mer än vad hon gör! Haha, Vickan är verkligen inte stor egentligen...


2010-10-15
 14:58:14

Lite vampyrer ikväll kanske?

Idag blev det äntligen en kort dag i skolan, blev klar med labben tidigare än väntat så var hemma redan klockan ett! Wiie. Skoldag mellan 8-13 är sannerligen en kort dag för oss.

Har städat och plockat lite här hemma, snart bär det av mot stan för att möta upp Maria och kanske shoppa lite. Sen blir det middag och Eclipse! Gillade den boken minst i Twilightserien, men filmen har de lyckats göra mycket bättre än boken. Mycket vampyrer nu för övrigt...


2010-10-15
 14:19:11

Världens sötaste vägskylt!

Då vi stannade till vid en betesmark under torsdagens exkursion såg jag en så himla fin vägskylt. Aldrig sett en med små katter på innan :)


2010-10-14
 20:55:14

Inte ny säsong...

Asch vad besviken jag blev, 6:an visade ju inte alls säsong två av Vampire Diaries! Utan avsnitt 18, säsong 1. Är totalt 22 avsnitt i den säsongen så antar de nya avsnitten kommer om cirka 6 veckor. Surt... Serien är visserligen sevärd ändå, men trist när man förväntat sig nåt annat.

Snart blir det sängen, imorgon väntar en lång dag på labb!

2010-10-14
 19:43:01

Vampire Diaries ikväll!

Oh jag är så glad, ikväll är det säsongspremiär för Vampire Diaries! Lätt min favoritserie alla kategorier, älskar den verkligen. Kan verka lite fjortis men serien är verkligen inte så. Se den!


 

Ett stort plus är även att serien innehåller tv-världens snyggaste bröder ever, Ian Sommerfeld och Paul Wesley. Kan inte bestämma mig för vem som är hetast ;)


Ian

 

Paul

2010-10-14
 19:30:06

Konsten att gräva i en mosse

Hemma från exkursionen! Vilken dag va... Först dra runt ute i skogen mellan 8-17 och sen direkt till Ikea för utvecklingssamtal. Tror ni jag är trött eller?

I den här mysiga miljön på börjades exkursionen, riktigt trevligt. Undersökte ett område på 20x20 m ur ett naturvårdsperspektiv, solen sken, allt var frid och fröjd (trots ett evigt rännande upp och ner för ett litet berg).

 

Jag var glad, frös inte alls i mina kläder.

 

Sen bar det av till en liten sjö, Svartgölen, som vi tittade på en kort stund. Efter det var det dags att besöka en mosse, något jag aldrig gjort tidigare. Hjälp vad sank marken var! Om man stod still ett par minuter sögs man ner i marken, var riktigt jobbigt att ta sig loss. Fick grym mjölksyra i benen!

Tanken var att vi skulle torvborra i mossen, dvs ta upp ett litet prov från olika djup och analysera detta. Något gick dock fruktansvärt snett och stålpinnarna som borren var fästad på fastnade i mossen, cirka 1 meter under marknivå. Detta hade aldrig hänt tidigare och vår lärare blev minst sagt förvånad, och det var bara att börja gräva. Inte en lätt sak i en mosse, svårt att få fästa i marken och man fastnar hela tiden. Den höga fukthalten och kylan gjorde gropen knappast till en rolig miljö.


Här är vår stackars lärare nere i gropen som grävdes, mossen blev totaltrashad... Inte tanken som sagt.

 

Jag och Vickan beskådade grävandet på håll efter ett tag, kände att vi inte kunde tillföra så mycket.

 

Efter två timmars grävande lyckades de få upp pinnhelvetet ur marken. Helt galet!
2010-10-13
 21:54:53

Exkursion imorgon!

Imorgon är det dags för ännu en fruktad exkursion... Tänker på den föregående med bävan, snälla låt det inte bli lika jobbigt imorgon! Känner mig dock bättre förberedd nu, har fixat en god matsäck, sist hade jag en äcklig. Planerar att ta på mig mitt skidunderställ, fleecetröja, byxor, lite fler tröjor och mitt nya regnställ. Borde väl ändå räcka!? Plus mössa, raggsockor, halsduk och vantar då.

Känns som jag ska på expedition på Nordpolen eller nåt, men satan så kallt det var sist, tänker inte riskera nåt!


Såhär såg det ut sist då vi fastnade i vassen... Lovely.

2010-10-13
 19:19:05

Älskar min nya stövlar!

Åh jag är så glad just nu! Vann för ett tag sen en auktion på Tradera, ett par svarta vinterstövlar från Tecnica. Hämtade ut paketet idag och de är helt underbara! Som jag längtat...

Min besatthet av dessa stövlar har en liten bakgrundshistoria; sedan förra vintern har jag desperat letat efter ett par stövlar från just Tecnica, tycker de har sjukt fina modeller. Problemet är bara att det är ett amerikanskt märke som endast säljs i USA. Stövlarnas nypris är ca 2500 sek och visst, de går att beställa från USA men då tillkommer frakt (som säkert är rätt saftig) plus eventuell tullavgift. Vill absolut inte ge så mycket för ett par skor, så har istället letat febrilt på sidor som Tradera, Blocket osv. I ungefär ett år ;) Ibland dyker de upp, men går ofta för ca 1500, dyrt för begagnade tycker jag.

Men dessa lyckades jag vinna för endast 320 kronor, plus frakt på 55. Fatta hur glad jag är! Pep till och med av lycka när jag tog på mig dem haha...


 



2010-10-13
 16:57:38

Stegräknaren

Som ni vet är jag med i en stegräknartävling på jobbet som anordnas i samarbete med tappa.se. Mina resultat hittills är helt okej, i snitt ska man minst gå 10 000 steg och mitt snitt ligger på ungefär 13 500 om dagen. Detta gör dock att jag blir sjukt hetsad, och om jag nu går 10 000 steg en dag minskar jag ju snittet och det vill jag inte!

Idag har jag till exempel gått 12 000 steg hittills och känner mig inte alls nöjd, vill ju ligga över snittet. Bra motivation i och för sig, men jag undrar hur detta kommer sluta? Tänk om jag drar upp snittet till säg 18 000 steg om dagen, det är rätt många steg det. Då kan vi sannerligen snacka hets att behålla det! ;)




2010-10-13
 16:50:13

Dagens plugg

Hemma efter ännu en intensiv dag på universitetet. Dagen har bestått av två seminarier, ett mellan 8-10 och nästa mellan 10-12. Lite tjafs kring kandidaten i biologi hanns även med, verkar som att det kanske kanske kommer lösa sig, jag hoppas verkligen det! Vore ju alldeles perfekt att komma ut med både en lärarexamen och en kandidat i biologi. Kan jag jobba som biolog om jag tröttnar på besvärliga tonåringar ;)

Har även läst fyra timmar i kursboken, gick dock segt idag med engelskan och fick översätta typ vartannat ord. Blir ju inte mycket till flöde i läsningen då precis.


Vår vackra ekologibok som jag förgäves försöker ta mig igenom...

2010-10-12
 19:04:47

Xperia X10 mini

Har ett riktigt i-landsproblem (eller problem och problem). Har fram tills nu haft världens sötaste rosa Samsungmobil, med pekskärm och allt. Är väldigt nöjd med den och hade inte några tankar på att byta, men sen kom pappa och gav mig en Xperia X10 mini. Han skulle egentligen ha den själv men kunde inte hantera pekskärmen (haha) och blev galen på den.

Nu vill jag ju egentligen ha kvar min lilla rosa mobil, den är så fin och Xperian är bara svart svart... Samtidigt är det en mycket bättre mobil med bättre internetmöjligheter. Skulle jag kanske till och med våga mig på att blogga från mobilen! Men samtidigt tycker jag synd om Samsungen, den har liksom inte gjort sitt tycker jag. Jo jag är lite knäpp... Återstår att se vad jag gör.




2010-10-12
 17:40:23

Balansbrädan

Nu har jag provat min balansbräda lite ordentligt, och oj vad det känns! Trodde mest den var till för balansen och sen lite rehabilitering för fotleder/knän, men tror nog den kommer ge mycket mer.

Stod på varje ben 4x30 sek idag och benen domnar typ bort av ansträngningen! Känns hela vägen nedifrån foten och upp längs låren. Så den känns som ett riktigt bra köp, vem vill inte ha lite form på benen liksom?


299:- på Stadium

2010-10-12
 17:01:25

Inte på topp

Som ni märker uppdaterar jag inte riktigt lika flitigt längre. Detta beror helt enkelt på skolan, jag är helt slutkörd varje dag och har inte ork till något alls. Idag gav vi dock upp och gick hem lite tidigare, kände att det behövdes. Då satt vi ändå mellan 8-15. Och det känns såå skönt, har hunnit gå en promenad runt ån, duscha och ska faktiskt laga mat nu. Minns knappt när jag lagade riktigt mat senast så det känns bra att ha lite ork kvar för en gångs skull.
2010-10-11
 22:20:59

Småländsk promenad

När jag var ute med Fia i lördags tog jag med mig kameran och passade på att ta några bilder, innan batteriet dog då. Det äckliga kobenet fastnade som tur var inte på bild...


På väg mot skogen

 

Solen sken, mycket fint!

 

Framme vid mitt mål, den lilla sjön

 

 

Tog en bild på mig och Fia med hjälp av min kära vän grindstolpen ;)

2010-10-11
 22:08:06

Lång dag

Idag var en tuff dag, här kommer man till skolan lite lagom utvilad och seg efter helgen, och så kastas man in i en intensiv heldag. Började 8 och slutade 17, det är inte så farligt egentligen men blev lite för mycket för mitt huvud idag. Har haft huvudvärk typ hela dagen och känt mig allmänt slö. Inte optimalt när dagens avslutas med seminarium, där jag var väldigt inaktiv. Usch, känns sådär.

Dagen avslutades iallafall bättre än den började, gick hem till Maria som bjöd på jättegod mat och sen tittade vi på Top Model. Älskar Top Model :) Johan kom även förbi när han slutat jobba, fick jag skjuts hem med, very nice.

Dagens tema på ekologin var skog. Intressant! Bild från naturfotograferna.se

2010-10-10
 12:26:10

Speciell promenad på landet

Dagen började med att jag vaknade med en lätt bakfylla. Galet, drack ett glas vin och en öl igår, vad händer med mig egentligen? Skyller på åldern, så här var det sannerligen inte när jag var 20! Men efter en morgonpromenad med Fia mådde jag fint igen.

Promenaden förresten, det var då en upplevelse... Tänkte gå en runda i skogen, och redan 100 meter från huset dök familjens katt Panter upp och ville göra oss sällskap. Så det gjorde han, i cirka fem kilometer. Jamade oavbrutet hela tiden, förutom då han tog en paus för att fånga en liten näbbmus. Har aldrig sett maken till jägare, knep en mus efter att ha suttit vid en stenmur i en minut. Denna mus följde sedan med en bit på promenaden, fint buren av Panter. Ett koben låg även avhugget mitt på stigen, var riktigt vidrigt, hur har det kommit dit? Så en lång stund fick avsättas åt att dra Fia därifrån. Tur att man blivit lite härdad nu på biologikurserna, så man pallar en promenad på landet...

Snart kommer min lilla farmor hit och då ska vi äta äppelkaka! Fint fint säger jag.


Från en kvällspromenad här i trakterna





2010-10-10
 12:08:33

Easytones hittills

Nu har jag gått ca 20 000 steg i mina Reebok Easytones och tycker därför jag kan ge mig på en minirecension. Skorna är för det första väldigt bekväm promenadskor, jag som ofta kan bli ganska seg i benen när jag är ute och går känner inte av detta. Självklart en positiv egenskap, men när man tänker på att skorna ska öka träningen i lår/rumpa/vader blir man ju lite fundersam, det borde kännas lite!

Effekten kommer dock framförallt dagen efter, då jag har känt mig ganska seg i benen när jag exempelvis ska gå uppför en trappa, ungefär som efter ett mindre ansträngande träningspass. När jag ger mig ut på ännu en promenad med skorna känns det dock bra igen och promenaden flyter på bra, den lilla träningsvärken känns inte av.

Återstår väl att se om jag märker av någon synlig skillnad i mina bakre regioner efter en längre tids användande. Mitt omdöme än så länge är dock främst att de är bra promenadskor, men att den så omtalade effekten inte märks särskilt mycket.

Ett stort plus med skorna är dock att de ökar motivationen att ge sig ut på promenad, åtminstone än så länge! :)

2010-10-09
 17:45:52

Nya regnkläder

Har länge haft ett stort behov av regnkläder, inte minst nu när vi ränner ute i skog och mark med biologin. Är ju dock mindre roligt att köpa så jag har hela tiden lyckats prioritera bort dessa stackars regnkläder... Något mamma tyckte var mycket dumt och köpte mig ett sett, tack så mycket säger jag :) Nu slipper Christine bära med sig en extra uppsättning vid nästa exkursion!


Röd regnjacka, från Stadium

 

Regnbyxor, Stadium

2010-10-09
 17:03:59

Fin morgonpromenad

Igår hade jag en skön kväll, slapp framför tvn och kvällspromenad. Vaknade riktigt utvilad idag, den känslan har jag inte haft på veckor tror jag. Började dagen med en morgonpromenad med föräldarnas hund Fia, låg dimma över fälten och massa djur lät i skogen, riktigt fint! Åh, skulle haft kameran med men det tänkte jag inte på såklart...

Fia och jag i somras

2010-10-08
 20:08:59

Escada Marine Groove

Pappa har varit på affärsresa i Israel och då flyget mellanlandade i Turkiet bad jag honom handla lite taxfree till mig. Har precis tagit slut på min gamla parfym från Escada och det var ett sorgligt ögonblick. Inte så att jag inte har andra parfymer, men alla är liksom fräscha och friska och jag vill gärna ha en sötare parfym också.

När jag kom till Kalmar idag väntade en Escada Marine Groove på mig, luktar jättegott! Tack pappa :)


2010-10-08
 19:58:46

Rälsbuss vs kustpilen

Tågresan till Kalmar gick bra, slapp den satans rälsbussen som jag hatar! För er som inte vet är rälsbussen ett slags tåg som oftast går som pendeltåg till exempelvis Västervik. Detta "tåg" har endast en ynka vagn som svajar och låter så man tror sin sista stund är kommen. Sist regnade det dessutom in från fönstret...

Det är alltid ett spänningsmoment att komma till stationen och se vilket tåg som gäller denna gång, man vet aldrig nämligen. Har försökt utarbeta ett schema för saken men har hittills inte kommit fram till nåt vettigt. Kustpilen körde idag så jag var glad! Lyckades till och med somna en stund på det sköna sätet :)


Hata!

 

Älska!

2010-10-07
 21:06:02

Tripp till Kalmar

Japp imorgon återser jag min kära hemstad Kalmar. Har föreläsning 8-10, sen blir det hem och packa innan tåget går vid 12.23. Har tänkt mig en lugn helg med lite plugg, många promenader och god mat. Känns bra! Datorn och kameran hänger med så vänta er (förhoppningsvis) fina bilder! :)


Kalmars pärla!

2010-10-07
 19:58:38

Första provturen

Nu har jag gått min första promenad med mina Easytones. Blev en lång sväng runt Stångån tillsammans med min nya iPod, troligtvis det bästa sällskap man kan ha ;)

Kände inget speciellt i benen, skorna är sköna att gå i och bollarna under känner man inte vidare mycket av. Får se hur det känns imorgon, om jag har någon träningsvärk i vader/rumpa/lår. Lite spännande är det allt!

Nu har jag gått över 18000 steg idag så tänker inte röra mig en meter till. Blir chips i soffan nu, hehe.
2010-10-07
 17:01:28

Reebok Easytone

Yes nu har jag äntligen min beställning från Stadium här hemma. Var ett projekt vill jag lova! Fick avi om att de kommit igår men när jag gick till butiken kunde de inte hitta min beställning, då blev jag verkligen less... Först alla förseningar och nu detta. Men idag ringde de från butiken och berättade att de "slarvat bort" min beställning igår men att de hittat den nu. Hmm ja, konstigt. Men men, löste ju sig till slut.

Ska ut och prova Easytoneskorna alldeles strax, trots att jag redan gått 12500 steg idag. Men är så sugen, och när man känner så ska man ju verkligen inte låta bli!

Kommer recension på skorna när jag provat dem ett tag, vet att många undrar hur de är! :)

2010-10-06
 21:17:44

Söta strumpor

Helt onödigt inlägg, vilket förvisso många inlägg är på den här bloggen (hehe), men var bara tvungen att visa! Köpte världens sötaste strumpor idag på Lindex, behövde nåt fint att ha till Converse och leggings, tror dessa kommer passa perfekt :)


2010-10-06
 19:14:40

Garderobsstädning

Den senaste veckan har jag haft stora problem att hitta något att ta på mig. Anledningen? Kaos i garderoben! Beror knappast på att jag inte äger tillräckligt med kläder... Nu har jag iallafall tagit mig i kragen och städat lite, lustigt att det ska behöva ta en hel vecka!


Before...

 

After!

2010-10-06
 16:22:00

Ny Shuffle!

Har länge haft en liten Ipod Shuffle, dock försvann den för ca ett halvår sen. Har letat överallt men kan verkligen inte hitta den. Idag fick jag nog, hur roligt är det att vara ute och gå utan musik? Var inne på Appelbutiken i stan men dels var killen sjukt konstig och halvdryg och dels skulle jag isåfall få köpa ett visningsex som inte såg alltför roligt ut. Nej tack!

Gick istället in på Teknikmagasinet och där hade de två modeller, valde den som jag haft tidigare. Kunde bara välja mellan en grön och en blå, men kunde varit värre :) Ville egentligen ha en rosa men den blå var riktigt fin med!

Bild från Apple.com

 


 



2010-10-05
 20:28:41

Today; larver + porr

Idag har jag varit i skolan mellan 8-19.30. Totalt har jag haft ca en och en halv timmes rast, sen har vi bara jobbat stenhårt hela tiden. Det känns nu kan jag säga! Är helt körd i huvudet, det enda jag vet säkert är att jag avskyr att artbestämma vattenlevande larver som gömmer sig i små bon.

Sex och samlevnadskursen tog ikväll upp pornografi. Det var en intressant föreläsning som bjöd på en del mer eller mindre konstiga samtalsämnen och pinsamheter, piggade upp mig ur min dvala något iallafall!

Men hmm, vilken himla konstig kombination det blev idag. Larver och pornografi. Jaja, vad ska man annars vänta sig på biologiprogrammet? :)

Mindre roliga små djur det där...

2010-10-05
 20:17:00

När det går fel med liten båt

Här kommer lite vackra bilder som Christine fotade på mig och Björn i båten. Bilderna visar mycket fint hur vi gled allt längre in i en liten vik för att slutligen fastna i vassen. Tillsist lyckades jag staka oss till en brygga med hjälp av en räfsa, där hoppade jag av snabbt som attan... (Vår lärare hoppade sedan i och drog båten och Björn till stranden med vatten över midjan)


Sjön ligger åt höger, vassen åt vänster...

 

Fast!

 

Tog en åra och gick, lycklig att ha kommit av hel och torr

2010-10-05
 07:19:31

Labb hela dagen

Nu drar jag till skolan för att ha laboration hela dagen, ska undersöka det vi hämtade in igår. Slutar kl 17 och då är det dags för kvällskursen, bara liite tufft... Tänkte gå till skolan dessutom, måste ju få ihop lite steg! Får se när jag hinner skriva igen, kan nog dröja gissar jag.


I Gränna, åkte luftballongskorg ;)

2010-10-04
 19:10:35

Coldplayminne

Förra sommaren var jag och såg Coldplay på Stockholms stadion tillsammans med bland annat Maria och Julia. Var en riktigt bra konsert trots att jag inte är världens fan, känner inte till alla låtar osv. I slutet av konserten sprutade de ut massa pappersfjärilar, var jättefint. De låg sen i högar över hela planen och jag plockade på mig några. De blev en fin tavla som påminner om en lyckad kväll!


2010-10-04
 18:39:28

Vill aldrig se en sjö igen

Typ... Vilken dag vi haft, ojoj. Somnade direkt när jag kom hem och lade mig i soffan. Dagen har alltså bestått av exkursion i ekologikursen och sjöar var temat. Klockan 8.15 bar det av från universitetet och en timme senare var vi framme vid Drögen, där väntade en timmes genomgång. Vår lärare tyckte vi skulle härdas så han valde ut det allra blåsigaste stället nere vid sjön för genomgången, fatta hur kallt det var! Slutade med att jag hade på mig tre par strumpor, två par byxor, tre tröjor plus en fleecetröja, halsduk, vantar, mössa och jacka.

Dagen fortsatte sedan på samma tema;
  • när vi skulle plocka växter på sjöbottnen drev båten iväg och vi kom aldrig rätt igen, vår lärare fick hoppa i sjön och dra båten till stranden.
  • Jag slet loss stora skinnflagor då jag slet en stålvajer upp och ner på 7 meters djup i Gårasjön.
  • Jag fångade en sländlarv stor som en groda.
  • ingen toalett fanns tillgänglig under de 8 timmar vi var ute.
  • osv osv...
Lovely day?

Drögen en varmare dag...



2010-10-03
 21:47:43

Favoritpryl

Älskar mitt smyckesträd från Åhlens, är sjukt slarvig men detta hjälper mig att hålla lite ordning!


2010-10-03
 19:56:02

Tappa trampet!

Ikea Linköping har gått med i utmaningen Tappa trampet, vilket går ut på att man ska gå från Oslo till Malmö. En gratis stegräknare fick man om man antog utmaningen, och självklart gjorde jag det! Vi är indelade i lag om ca 5-8 personer och i snitt ska man gå 10 000 steg per person och dag.

Jag behöver ju liksom all sporrning jag kan få när det gäller motion och hittills är jag taggad!




Åkte bil till och från Ikea så detta är resultatet av 7 timmars spring på jobbet!

2010-10-03
 19:50:47

Söndagen

Äntligen hemma från jobbet, känns skönt kan jag lova! Gick bra på textilavdelningen även idag, känner mig redan relativt hemma där även om det såklart finns frågor som inte är så lätta att besvara... Gjorde en dum tabbe imorse förresten, trodde jag började 11 som vanligt, gör jag "alltid" på söndagar. Min chef ringde mig vid halv 11 och undrade vart jag var, skulle tydligen börjat 10. Irriterande!

Kvällen igår var väldigt trevlig, bjöds på tacos när vi kom till Vickan och Samuel och sen blev det nåt glas vin. Var lite sugen på att dra ut men det var sjukt mycket folk på stan så efter en kebab (hehe) drog vi hem.
Imorgon väntar exkursion mellan 8-17, ska undersöka olika sjöar... Håll tummarna för att det inte regnar!


2010-10-02
 18:43:05

Snabba ryck

Har jobbat 10-18 på Ikea idag, var på en för mig ny avdelning, textil. Gick jättebra, känner mig verkligen nöjd! Lyckades svara på det flesta frågor, inte bara på textil utan även på bad och mattor.

Nu ska vi iväg till Vickan; Samuel fyller 25! (Haha skrev 15 först, det skulle va nåt ;)). Blir dock rätt lugn kväll för mig, jobbar ju imorgon igen och då ska jag dessutom ha utvecklingssamtal. Har massa roligt att skriva om men det får vänta, nu måste jag springa!
2010-10-01
 20:25:51

Snyggt gjort Stadium!

Har varit bitter över att min beställning från Stadium ännu inte dykt upp, skulle ta 3-5 arbetsdagar och nu har det gått 10. Vill ju komma igång med träningen! Information har funnits på hemsidan om förseningar och leveransproblem, men det hjälper ju knappast mig.

Men idag fick jag mail där de bad om ursäkt på ett sätt som faktiskt kändes uppriktigt, och de kommer dessutom sätta in 150:- på mitt Stadiumkort! Tyckte det var riktigt bra gjort, sällan man får sån kompensation från stora företag. Så nu kommer mina Easytones bara kosta 550 istället för 1000, riktigt nice :)
2010-10-01
 15:13:20

Smågrejer från Ikea

Innan vi for till Gränna i söndags gjorde vi en snabb avstickare på Ikea, visste precis vad jag skulle ha och man kan ju huset rätt bra (hehe) så det gick undan. Målet var de nya grytvantarna, nu väntar jag bara på grytlapparna! Muggar ur julsortimentet fick även följa med, plus en 3-liters gryta som vanligtvis kostar 129:- men som i helgen endast kostade 29:-. Riktigt kap, är en bra gryta :)


Slog till på en av varje färg, visst är de fina? 29:- styck

 

Muggar, 29:- st

2010-10-01
 15:00:20

Vild torsdag

Kvällen igår var galen, riktigt galen. Kom igång ordentligt på L'orient och sen bara eskalerade det på Harrys, som vi stannade på tills det stängde. Tydligen var vakterna nära att slänga ut mig och Maria men det uppfattade jag inte ens. Sjukt roligt hade jag iallafall, riktigt lyckad kväll! Musiken var så himla bra, gamla och nya favoriter. Maria och jag framförde även Heavens on fire för en mycket entusiastiskt publik, fick en liten fanclub! Hehe.

Idag mår jag dock som jag förtjänar och det är inte något vidare... Behöver jag ens skriva att jag inte tog mig till föreläsningen kl 8 imorse? Blev istället kebab till frukost kl 11 och snart ska jag nog ta mig en sovpaus ;) Systemkameran var med hela kvällen igår, helt otroligt att jag inte tog sönder den, tack tack. Här är lite vackra pics!





Robin in action!

 

Riktigt duktiga!

 

Sen gick det typ såhär...