2010-08-31
 21:00:37

The Royal Tenenbaums...

...har vi precis sett. Johan har försökt få tag på den filmen sen vi träffades för fyra år sen ungefär, och för nån vecka sen hände det! Jag var ju helt klart rätt spänd och Johan med tror jag, han hävdade att han glömt hela filmen (hans besatthet kan ju då tyckas lite märkligt, men så kan det vara... :)).

Hursomhelst var det en ganska skum film och man märker helt klart av likheterna med The darjeeling limited som även den är regisserad av Wes Anderson. Han har ju en speciell stil, men jag gillar konstigt så tyckte om filmen.

Filmen handlar om den excentriska familjen Tenenbaum som består av pappa Royal, mamma Etheline och barnen Margot (Gwyneth Paltrow), Chas (Ben Stiller) och Richie (Luke Wilson). Royal är väldigt frånvarande under barnens uppväxt och vi följer de tre en gång så lovande små geniernas liv, ca 20 år efter det att Royal lämnade familjen. Royal försöker ställa allt till rätta på sitt vis och det går som det går...


Owen Wilson och Bill Murray är även med på ett hörn :)




2010-08-31
 18:38:20

Oh dagens outfit ;)

Inte mycket att blogga om idag känner jag så slänger upp lite bilder på dagens outfit som jag svidade om till vid lunch. Detta kommer nog inte bli ett stående inslag i den här bloggen, kände mig rätt obekväm alltså hehe...


HM all over :)

Fin rörelse på handen där

2010-08-31
 16:17:02

Tisdag - done!

Idag har varit en bra dag med lite praktik, planering och besök på universitetssjukhuset. En av klasserna jag ska undervisa hade studiebesök på CMVI (Center for Medical Image Science and Visualization) så jag snyltade åt mig en plats, var tydligen ovanligt att man fick göra besök där. Var sjukt häftigt iallafall, är ett samarbete mellan universitetet, sjukhuset och olika företag och det som de forskar på används i dagens undersökningar, direkt liksom. De har tydligen fått massa priser och är ledande i världen inom området.

Kort sagt går det ut på att patienter scannas med en enorm magnetmaskin och sedan får man upp det aktuella området i 3D, och det är ett mycket exakt redskap för att förhindra och upptäcka sjukdomar, undersöka dödsorsaker och många brott där det finns misstanke om mord kan klaras upp med hjälp av maskinen. Jaja, jag fattade inte riktigt allt men häftigt var det!


Magnetmaskinen, minns inte det rätta namnet hehe...




 

2010-08-30
 21:44:07

25-årsfest!

Blev övertalad att gå en spontanpromenad runt Stångån med en kompis så det har jag sysselsatt mig med den senatse timmen. Kände mig sjukt motvillig men det var faktiskt skönt! Bra där. Nu kommer iallafall en bildbomb från lördagens fest...


Vickan redo för fest

Presentöppning! Vad kan det vara...

Kåtpiller! Haha

Miriam provar sin present ;)

Såhär glad blir man över en bag-in-box!

Folk började strömma till och det blev dags för lekar! Här diskuteras det

Sen utmanades styrkan i jägarställning hehe... Kaj, Sebbe och Totte stabilt längst bort

Anders föll men Veronica höll ut, slog alla killar utom Totte som avgick med segern!

Maria tröstar Kaj efter att han gett upp :)

Skönt Ikeafolk, och fina Julia!

Gruppbild! Togs rätt sent så några hade hunnit avvika men så fint ändå :)

 

Nu är jag fan helt matt efter att ha lagt upp alla bilder, så enjoy! Kvällen avslutades på Harrys, Sliver osv och det var sjukt kul, riktigt lyckad utgång. Tack alla som kom!


2010-08-30
 19:51:59

Måndagsshopping

Idag unnade jag mig lite grejer på stan, fast det var faktiskt mest saker jag behövde. På Åhlens blev det en ny almanacka, kändes som det var på tiden, och några baslinnen/t-shirts. Sedan begav jag mig till H&M, hade kollat ut lite grejer ur katalogen med höst nytt men såklart var det mesta slut eller så hittade jag det inte bara... Lyckades ändå få ihop ett par byxor, en klänning och en tröja så jag vart nöjd :)

249:-, roligt med lite detaljer som skinnlapparna på armbågarna!


Och en rolig grej, är ju massa nollning på gång här i stan denna tid på året, både för universitetet och gymnasieskolorna. En liten tjej (troligtvis gymnasiet) hoppade på mig och frågade om hon fick klippa tvättlappen på tröjan jag hade på mig, snäll som jag är fick hon det ;)
2010-08-30
 18:53:17

Första dagen på praktiken

Efter lite klassisk bloggtorka, I'm back! Helgen har varit väldigt trevlig, Linda och Miriam från Kalmar/Lund var på besök och jag hade 25-årsfest som jag nog tycker blev väldigt lyckad! Inte riktigt koll på hur många vi var men 30 st är nog ingen dålig gissning. Ska lägga upp lite fina bilder snart :)

Idag började dock allvaret igen efter den något märkliga insektsveckan. Under fyra veckor kommer jag ha praktik på en gymnasieskola väldigt nära mig, vilket känns väldigt skönt. Kommer att undervisa två klasser i Biologi A och B, blev rätt chockad när jag läste i elevernas böcker och insåg att nivån är densamma (ungefär) som på universitetet... Kan inte minnas att min egen gymnasiebiologi var så värst avancerad men mitt minne är inte det bästa heller, ytinlärning here we go ungefär ;) Som tur läste vi det jag ska undervisa om under vårens kurser så det ska väl gå vägen!
2010-08-27
 21:04:28

Intensiv dag

Det har varit mycket idag med redovisning av insektssamlingen (gick bra), en nödvändig sväng på stan samt hetsstädning av lägenheten. Vi har skjutit på städningen hela veckan och bara småplockat lite, men idag gick det inte att komma undan... Nu är det relativt rent och fint iallafall :)

Ikväll kom även Miriam med tåget, imorgon dyker Linda upp också. Kompisar från gymnasietiden som kommer upp inför helgens festligheter, ska ju ha 25-årsfest, ska bli kul! Så imorgon blir det fix till festen, ska bland annat svänga ihop en tårta hehe. Men nu blir det tv!
2010-08-26
 21:12:35

Creepy tunnel

Har glömt skriva om en tunnel vi besökte på Samos, Eupalinos tunnel. Den byggdes redan 530 f.Kr. och meningen med tunneln var att leda dricksvatten till staden Samos. För att underlätta byggandet grävde man från båda hållen, och lyckades mötas på mitten med endast 80 cm höjdskillnad! Rätt imponerande ändå när man tänker på att det var så länge sen... Tunneln är ca en kilometer lång men det var inte lång bit som var öppen för besökare, hundra meter kanske.

Det var väldigt skönt att komma ner i tunneln som var sval och skön med sina 19 grader, lite skillnad mot över 40 ute. Den sköna känslan utbyttes dock snabbt i klaustrofobi då tunneln den första biten var sjukt trång, endast ca 60 cm bred och kanske 150 cm hög, jag fick gå rejält böjd iallafall.

Bilden fångar inte riktigt hur smalt det var men nästan :)

 

Lite längre in i tunneln blev det ca 3 meter brett, skönt! Då kom nästa grej, vattenhål rakt ner som var äckligt djupa, trodde väl aldrig jag skulle få höjdskräck i en tunnel! Som tur var fanns det galler över men var läskigt ändå...

 

Johan fick ta bilden, jag palla inte

 

Moi i tunneln, var ju inte precis högt i tak...

 

Sen när vi skulle gå tillbaka mötte vi såklart massa andra turister i den allra smalaste delen, då blev jag lite hispig och skrek åt dem att vända, de hade inte kommit in i smalaste delen än som vi hade. Där gick det ju knappast att vända!
2010-08-26
 20:36:36

Tv-möbeln på plats!

Efter mycket skruvande (av Johan, jag låg brevid i soffan hehe) är nu tv-möbeln på plats. Tycker det blev riktigt fint, skönt att slippa den gamla halvtattigt målade. Har inte plockat in alla dvdfilmer och sånt än men det kommer. Ska fixa lite smådetaljer ovanpå med så kommer det bli kanon!


Simpsons på tv :)

2010-08-26
 18:51:41

Middag med Maria

Maria är här en sväng ikväll och vi började kvällen med middag. Maria hade ett pastarecept som jag aldrig ätit innan, blev jättegott!


Zucchini, paprika, bacon och vitlök

 

I med créme fraiche, salt och citronpeppar

 

Done!

2010-08-25
 21:26:56

Mattenörd...

Staden Pythagorion, där vi bodde på Samos, hette tidigare Tigani. 1955 beslutades det dock att staden skulle byta namn till Pythagorion för att hedra matematikern och filosofen Pythagoras. Pythagoras var född på Samos i just denna stad och det finns även en grotta på Samos där han sägs ha suttit och klurat.

Nere vid hamnen i Pythagorion fanns en vacker staty föreställande Pythagoras, såg inte först att hela statyn bildar en perfekt rätvinklig triangel, vilket såklart borde vara givet ;)


 

Posar som Pythagoras ;)

2010-08-25
 19:59:15

Underbara serier

Älskar att krypa upp i soffan med en filt och kolla på en bra tv-serie. Bäst är definitivt Vänner och How I Met Your Mother, gillade inte ens den sistnämnda från början men nu är jag fast :) Detta får det bli ikväll, känns som att jag behöver det efter dagens ansträngande aktiviteter... Behöver bli lite lugn och glad igen!


 



2010-08-25
 19:18:26

Ännu en dag...

Ska inte tjata alltför mycket om insekter men det är liksom allt jag håller på med nu om dagarna så lite svårt att komma på annat att skriva ;) Idag åkte vi ut till nån slags sumpmark vid eklandskapet för att fånga vattendjur, gick väl sådär. Var inte lika obehagligt som att fånga saker i luften och i skogen iallafall...

Jag hade på mig vadarstövlar, var något nytt! Har inga stövlar här uppe och tvingades inse att Conversen inte skulle palla trycket denna gång. Skulle verkligen haft kameran med, vi var en vacker syn! Det kom världens regnskur mitt under vår lärares genomgång, mindre kul, men fick iallafall upp de kryp jag behövde. Larver stod på framförallt på listan idag då jag inte hade några sen tidigare, och fick bland annat tag i en trollsländelarv.

Imorgon är det dags att sammanställa alla krypen och börja förbereda fredagens presentation, otroligt skönt att slippa fångandet och nålandet för denna gång! Kommer komma upp en vacker bild på min totala fångst sedan ;)
2010-08-24
 21:44:25

Fina klänningar

Kollade runt lite på Asos och där finns alltid mycket fint, någon av dessa klänningar hade jag gärna haft på mig på lördagens fest!

2010-08-24
 21:09:13

Helt slut...

Så har man genomlidit ännu en hård insektsdag. Vet inte om jag blev helt utmattad mentalt eller om ångorna från etylacetatet vi använder för att avliva insekterna gick rätt upp i huvudet på mig med, men något slog iallafall ut mig totalt. Hade dessutom sjukt ont i huvudet så en liten coctail bestående av huvudvärkstabletter, pannkakor och popcorn intogs sen däckade jag på soffan och sov i två timmar. Mår lite bättre nu faktiskt.

Dagens fångst plus en massa småkryp då (och jo jag skriker varje gång jag ska få i dem i burken):


 



2010-08-24
 18:20:27

Världens sötaste katt!

Sookie gillar sin nya klösställning, men den sitter tyvärr inte fast i väggen än...


Ligger som en liten padda

 

Nöjd högst upp :)

2010-08-23
 22:08:11

Aviator

Åh en sån här skinnjacka skulle jag verkligen vilja ha! Känns roligare än de gamla vanliga och tycker de är riktigt snygga, även om modellen inte precis är ny ;) Kragen överhuvudtaget, gillar! Men har en jättefin skinnjacka som är ganska ny så det blir nog inget köp, är ju inte billigt precis...

www.asos.com

 

www.jofama.se

2010-08-23
 21:21:39

Ny tv-möbel

För tillfället har vi en låg liten tvbänk, Oppli, från Ikea. Ursprungligen var den i björk men sen fick vi för oss att måla den svart, vilket inte blev så värst lyckat. Det är ju nån slags lackbeläggning överst och det var sjukt svårt att få färgen att fästa, även om vi målade innan med en speciell "fästfärg". Trots två dygns torktid rann färgen så fort vi vände på bänken, så nu syns små droppar här och där om man tittar noga.

Nu har vi dock gjort slag i saken och köpt en ny tv-möbel, Bestå från Ikea (vad annars? hehe). Det roliga med Bestå är ju att man kan välja kombinera delarna lite hur man vill och sedan bygga på om det känns aktuellt i framtiden. Vill gärna ljusa upp vardagsrummet lite så vi valde en vita stommar och så ska vi ha vita högblanka fronter och lådor på två av sektionerna. Tror det kommer bli riktigt fint! Ska självklart ta före och efter bilder så ni får se :)



Stommarna, på bilderna ser de ju inte lika höga ut men det är de självfallet!

2010-08-23
 21:05:25

Första dagen på insektsveckan; done!

Och det var inte roligt kan jag tala om. Jag gillar för det första inte att ta på insekter, plocka upp dem under trädstammar osv. För det andra gillar jag verkligen inte att avliva dessa insekter på diverse sätt, även om de bara är insekter känns det så himla onödigt, bara för att jag ska ha dem att kolla på liksom. Fick iallafall lite hjälp med att plocka spindlar av en kompis, det tackar vi för! En gräshoppa lyckades jag fånga helt på egen hand, kände mig allt lite stolt trots mina motsättningar.

Här kommer en vacker bild på en av de otrevliga spindlarna jag fick med mig:

En hjulspindel, min såg dock inte riktigt lika läskig ut men nära nog!

 

Sen skulle vi såklart nåla upp de döda insekterna med men det gick lite lättare, bara jag fick försäkra mig om att de verkligen var döda. Imorgon ska vi ut i nåt kärr och leta vattenkryp... Vad gör man inte för sin utbildning?
2010-08-22
 21:51:04

Imorgon; insekter

Japp, imorgon och resten av veckan ska ägnas åt insektsstudier. Låter som ett dåligt skämt men det är det tyvärr inte. 12 små (förhoppningsvis) kryp ska samlas in och läggas i rör och nålas (!) fast. Jag som blev hispig när vi labbade med bananflugor i våras är självklart lite nervös inför detta... Men det är ju hursomhelst inte mycket plugg, så på sätt och vis får väl detta ses som en mjukstart på terminen!


2010-08-22
 21:10:25

Gula huset

Det blev mycket riktigt middag på Gula huset ikväll, känns bra att äntligen ha varit där! Tog dock inte någon kötträtt som jag blivit rekommenderad utan caesarsallad. Jag älskar verkligen denna sallad och måste alltid prova en ny restaurangs variant, om de har den vill säga. Gula husets caesarsallad var sjukt god, rekommenderas verkligen! Pappa och Johan var också väldigt nöjd med sin mat, lax respektive oxfilé.


2010-08-22
 18:29:22

Sminktips

Den här highlightern köpte jag för ca en månad sen och den har redan hunnit bli en ny sminkfavorit! Dosan innehåller fem olika nyanser som man antingen kan blanda eller applicera en färg lite mer precist. Den vita och ljusrosa är fin i ögonvrån och att borsta lite lätt över näsa/panna, medan de mörkare funkar perfekt som ett ljusare rouge på kinderna. Jag tycker skimret blir sådär lagom, inte för mycket men ger ändå det där lyftet som man ofta är ute efter. Använder en lite rougeborste från Kicks för applicering.

Dior, Poudre Shimmer, nyans Diamant ambré

Den är rätt dock dyr, minns inte riktigt men ca 485:-. Men om man som jag länge letat efter den perfekta highlightern är den verkligen värd sitt pris! Dryg är den med, ser knappt rörd ut fast jag använt den en månad.
2010-08-22
 09:23:01

Städpanik!!

Visst är det roligt att börja jobbdagen med en timmes panikstädning? Kan väl säga att jag nog får skylla mig själv, låter man lägenheten systematiskt förfalla under ett par veckors tid är nog läget oundvikligt. Men med lite gemensamma insatser från mig och Johan, jag innan jobb och han efter, ska vi nog lyckas få lägenheten i okej skick. Min far är en petig man och jag har ingen lust att visa upp ett bombnedslag liksom ;)

Ikväll ska han iallafall bjuda oss på middag så lite lön för mödan får vi, gula huset kanske? Aldrig varit där men sägs vara god mat. Nu, åter till städningen!
2010-08-21
 20:44:38

Imorgon kommer Sookiekissen!

Min katt Sookie har varit hos min föräldrar i Kalmar i ca 3 veckor nu, bästa alternativet när vi reste utomlands. Jag åkte tåg med henne från Linköping till Kalmar och hon var så himla duktigt! Trodde hon skulle skrika en del, gör hon ibland när hon åker bil, men hon var tyst som en liten mus. Hon gillade nog tåget bättre än bil, går ju lite jämnare.

Imorgon kommer iallafall pappa upp med henne, han ska ändå jobba här i närheten så det blev perfekt. Slagborren ska han ta med sig också, vi har köpt en superfin klätterställning från Ikea som dock måste skruvas fast... Sookie har lyckats välta den två gånger och det är ju inte vidare bra, vill inte hon ska bli rädd. Eländiga betongväggar!

180 cm hög, så den är nästan som ett riktigt träd :)

 

Gamla klösställningen, skitkvalitet allstå!



2010-08-21
 20:20:12

Lugn lördagkväll

Nu är dagens jobb avklarat, middagen lagad och uppäten, och jag är helt slut... Tror det är semestern som sitter i än. Hade funderingar om att dra ner på Linköpings stadsfestival, men det får nog bli en lugn hemmakväll istället. Var nere i butiken här i huset och köpte lite godis, fint som snus ;)

Ska kolla New Moon ikväll, sett den på bio men det funkar ju att se om den. Älskar verkligen böckerna men tycker inte filmerna lever upp till samma standard, speciellt inte New Moon som jag blev riktigt besviken på. Men ändå, en sevärd film enligt mig!


2010-08-21
 08:58:55

Jobb igen...

Så var det då dags att bege sig mot den stora blågula lådan för att sälja lite kastruller och bestick efter tre veckors semester. Blir nog en ganska lugn start eftersom det är löning först till nästa helg. Men det är bra, då hinner jag kolla in alla nyheter som troligtvis kommit på plats!

Och den nya katalogen har ju kommit! Roligt tycker jag. Försökte lägga in en bild på katalogen men det gick ju såklart inte (ni får istället hålla till godo med den vackra loggan;)), framsidan ser iallafall lite grå ut men det kan nog bli bra ändå.




2010-08-20
 19:27:04

Blandade bilder Samos

Samos var en himla fin ö och kameran följde med i princip hela tiden och många bilder togs, här kommer lite blandat jag inte skrivit om tidigare.

Utsikt från vår balkong, åt andra hållet tornade Turkiet upp sig

 

 

Pythagorion hamn

 

 

Otroligt fin katteunge, hängde alltid vid vårt hotell

 

Framme vid ett kloster som låg en bit upp på ett berg, promenaden dit var allt annat än rolig. Min pojkvän tror att han är en bergsget, finns det en stupande stig att gå väljer han den alla gånger före en normal väg...

2010-08-20
 16:11:46

Nya skor!

Idag var vi en sväng ner på stan här i Linköping och jag fick minsann med mig två par nya skor hem, så himla nöjd! Nu får jag absolut inte köpa fler skor i höst, kanske kan hålla det om jag skriver det här hmm... Dyrt blev det men använde lite födelsedagspengar, så jag tycker vi säger att jag fick två par för 799, inte farligt alls ;)

Bootsen har jag ju varit ute efter länge och även skrivit om innan, älskar den typen av skor så de kommer användas flitigt i höst! Det andra paret var i sån himla fin kvalité och perfekt klackhöjd. Kommer att användas både till fest och då jag vill vara lite finare på exempelvis praktiken.


Din Sko, 499:-


Nilson, 1299:- (mocka och skinn)





2010-08-20
 15:08:29

Shopping Turkiet

Vi handlade ju som sagt en del på bazaren i Turkiet, här kommer lite bilder!

Vattenpipa och fyra söta skålar

 

Pashminasjal och fejk Vuitton, tyckte den var rätt ok ändå :)

 

Fyra små teglas med assiett och sked


Två ljuslyktor till fönstret

 

 

2010-08-19
 22:30:42

Samos runt del 2

Efter Kokkari satte vi kurs mot Manolates, en liten bergsby. Det var en fruktansvärd resa, jag är sjukt höjdrädd och de grekiska småvägarna känns ju inte direkt säkra. Tack och lov att jag inte körde bilen... Aldrig har väl fyra kilometer känts så långa! Byn var dock värd resan, såg ut precis som man föreställer sig en grekisk by.

 

 

Vår reseledare hade rekommenderat en restaurang i byn, Lukas Taverna, som vi tänkte äta lunch på. Det var dock riktigt jobbigt att hitta dit, restaurangen låg längst upp i byn och hela tiden hamnade vi i små återvändsgränder. Men till sist så! Fick fantastiska platser med utsikt ner över berget.

 

 

På vägen ner stannade vi till i en dal som kallades Näktergalsdalen, nu var det dock bara syrsor som lät men fint ändå. Otroligt ljus, mina begränsade fotokunskaper kunde tyvärr inte riktigt fånga det hela :)

 

 

Efter Manolates körde vi vidare mot Potami för att besöka ett vattenfall, tog dock inte med mig kameran dit då man var tvungen att simma en bit. Det var ändå inte så mycket att fota, alldeles för mycket folk. Efter Potami blev det Heras tempel, men vi gick aldrig in på området då det inte såg mycket ut för världen. Innan vi åkte hem besökte vi en liten strand och sen var vi mycket nöjda med dagen!

2010-08-19
 22:06:19

Samos runt del 1

Till min födelsedags ära hyrde vi en bil för att ta oss runt på ön. Vi fick en vit liten jeep, så himla söt såg ut som leksak!

 

Första stoppet på resan blev den lilla fiskebyn Kokkari, väldigt fint var det och turisterna hade inte riktigt vaknat ännu. Hit skulle jag definitivt kunna åka på semester, det var en sån harmonisk och lugn stämning i byn. Lite blandade bilder:

 

 

2010-08-19
 15:55:24

En dag i Turkiet

Samos ligger väldigt nära Turkiet, på smalaste stället är avståndet bara ca en kilometer. Då varken jag eller Johan varit i Turkiet innan var en dagstur given!

Väl i Kusadasi upptäckte vi att en amerikansk lyxkryssare även lagt till i hamnen, vilket vår reseledare varnat för. Vi skulle ju till bazaren och där vet försäljarna att amerikanarna från båten har väldigt gott om pengar, vilket försvårar möjligheterna till prutning. Vi var därför väldigt noga med att säga att vi var från Sverige, tror det hjälpte lite iallafall!

 

Båten var så sjukt stor att jag inte ens kunde fota den, det var helt galet! Finlandsfärjorna bleknade liksom i jämförelse. Hur som helst, vi begav oss in mot stan i sällskap med horder av amerikaner.

 

 

 

Jag blev helt sjuk av habegär, det fanns så himla mycket fina saker! Jag är inget vidare på att pruta heller men det mesta vi fick ner ca 50% i pris och då var försäljarna fortfarande glada så antar det hade gått att få ner mer... Men så länge man själv känner det känns bra så! Kommer bilder på det vi köpte senare.

 

Vi fick även en ny vän, Recep, som serverade på en restaurang (som för övrigt hade dragshow på kvällen, vet inte varför vi hamnade där haha). Han undrade om jag hade en syster, tyvärr va ;)

 

 

Det var en fin men lite jobbig dag, mest på grund av hettan men även alla försäljare som var efter oss. De var dock inte så påstridiga som i Kina, här nöjde de flesta sig med att ropa. I Kina hade jag en gång fem kinser hängande i mina kläder, också en upplevelse...

2010-08-19
 15:12:28

Party på grekiskt vis

Nere vid hamnen i Pythagorion låg massa fina små båtar, alla med egen kapten. Båtarna gjorde utflykter till olika öar, stränder osv. En skylt fångade dock vårt intresse lite extra, och vi bokade upp oss på en helkväll med båttur, middag och dans.

Båtens kapten, Jiannis, såg precis ut som en kapten borde se ut. Att han dessutom var totalt galen gjorde inte saken sämre ;) Jiannis hade alltid sällskap av två getter, först var jag rädd att de skulle vara kvällens middag men så var som tur inte fallet.

Kapten Jiannis matar getterna med nappflaska



Johan och jag på båten


Efter en trevlig båttur med fin utsikt över Turkiet och Samos kust kom vi fram till restaurangen där vi bjöds på grekisk sallad, souvlaki, vin och ouzo. Sedan var det dags för dans!

 

 

Jiannis ledde dansen och stod bland annat på huvudet, tände eld på golvet och kastade tallrikar. Kvällen avslutades med båtturen hem under den mest stjärnklara himmel jag någonsin sett (jag låg ner på båtgolvet och tittade rakt upp, hade fått i mig lite mycket ouzo men det gjorde inget...)

 

En väldigt minnesvärd kväll!

2010-08-18
 22:03:28

Back home

Nu är vi tillbaka hemma i Linköping efter en fin vecka på Samos. Vädret var nästan lite för bra, ca 42 grader varje dag, men man ska väl inte klaga :) Lite jobbigt bara att vårt rum saknade ac, det visste vi ju men inte att det skulle vara så galet varmt... Var ganska skönt att komma hem till 20 grader ändå!


2010-08-10
 21:29:40

Hey ho, let's go!!

Nu har vi packat det mesta, lite smågrejer kvar i handbagaget och systemkameran har jag inte plockat ihop än. Känns som jag knappt packat nåt men det får vi väl hoppas, den där känslan av att man glömt nåt har man ju alltid.

Kollat väderprognosen, ser strålande ut! 34-36 grader, strålande sol, varje dag... Kommer bli skönt! Lite för varmt nästan men får bada mycket :)



Ha det så jättebra allihop!
2010-08-10
 18:29:44

Vill ha!

Oh tycker dessa boots är såå fina! Har ett par liknande men de är inte alls lika fina... Undrar vad Johan säger om jag kommer hem med ännu ett par skor? Han blir nog inte så glad, men det skulle jag vara! ;)

dinsko.se

2010-08-10
 17:48:03

Ny upplevelse; gelékok

På begäran från min trognaste läsare (hehe) kommer här ett inlägg om söndagens gelétillverkning. Det bör tilläggas att varken jag eller Johan någonsin kokat varken gelé, saft eller sylt tidigare... Men hur svårt kan det vara?

Driven av tanken att ta tillvara på de gratis bär som finns lite överallt istället för att köpa tillverkad skit, påbörjades plockningen av svarta och röda vinbär i fredags hemma hos mina föräldrar i Kalmar. 3 liter blandade bär fick vi ihop, kände mig mycket stolt :) Efter lite rådgivning med farmor och ett besök på Coop där en saftsil införskaffades, var vi laddade!


Bären i grytan




Bären kokar


Efter kokning och otaliga försök att skumma röran var det så dags för silning



Någongång här insåg vi att saften aldrig skulle bli gelé, massan var fruktansvärt rinnig, fick rusa till Ica Nära för att se om de hade något som kunde stabilisera det hela lite. Det hade de - gelatinblad! Nu är gelén dock inte vegetarisk längre, hehe.

Efter ytterligare kokning och tillsats av socker blev det såhär fint:


Inte mycket gelé efter allt jobb och än har vi inte provsmakat, men det känns bra iallafall!
2010-08-10
 13:21:23

Samos tonight!

Inatt bär det av mot den grekiska ön Samos. Planet lyfter från Arlanda kl 5.00 ungefär så vi tänkte hoppa sömnen och börja köra lite tidigare än nödvändigt istället, så kan vi ju alltid vila lite på flygplatsen (läs Johan, jag kommer nog vara för stirrig...)


Pythagorion stad, Samos.
Bild från www.ving.se
2010-08-09
 23:35:35

Nytt smink!

Jag älskar att köpa smink, det är lite utav en besatthet faktiskt... Hur som helst, två nyförvärv fick följa med mig hem från Make Up Store idag. Köpte även en borste/pensel till ögonskuggan som dock inte fastnade på bild ;)


Rouge: Sugarpink
Ögonskugga: Flamenco

Rouget kändes sådär lagom rosigt, passar bra nu och kommer bli ännu bättre till hösten!
Ögonskuggan är tänkt till fest, känner mig så himla less på min vanliga tråkiga sminking som ofta är samma vardag som fest. Nu ska det förhoppningsvis bli ändring!
2010-08-09
 22:57:15

Sookiekissen

Sedan ca ett år sedan är jag ägare till en liten katt vid namn Sookie. Sookies mamma är perser och pappan norsk skogskatt, denna blandning gör dock att hon ser ut som varken eller, utan mer som en vanlig bondkatt :) Söt är hon iallafall! Och otroligt skönt att slippa den långa pälsen, hade tidigare en renrasig perser... Det var ett jobb det!





2010-08-09
 22:42:50

Kalmar

Johan och jag var en sväng i Kalmar förra veckan och då jag fyller år om vecka fick jag en tidig present av mina föräldrar - en systemkamera! Enklast möjliga modell, men är man total nybörjare så är man. Är iallafall väldigt roligt att ta bilder där man får "bestämma" lite mer själv än vad man kan med en vanlig kompaktkamera, även om bilderna inte blir så bra ännu... Mycket träning återstår! :)

Här kommer iallafall lite bilder vi tog under en skymningspromenad med föräldrarnas lilla vovve Fia.








Fia och jag tittar på solnegången :)



Söthund!
2010-08-09
 21:43:12

Yatzy - det omöjliga spelet

Mitt första inlägg i denna blogg tillägnar jag det lömska spelet Yatzy. Johan och jag har spelat otaliga omgångar, ofta med den trista utgången - jag förlorar. Medan Johan glatt dänger in yatzy efter yatzy sliter jag med att få ihop tre lika till de bonusgrundande poängen, fusk! Trodde tärningarna hade något seriöst emot mig där ett tag, men skam den som ger sig, idag vann jag 2 av 6 omgångar! Riktigt stort ;)