2011-01-31
 19:31:12

Nytt till lägenheten

Vi shoppade ju som sagt nya grejer till lägenheten igår, här kommer lite bilder!


Maskros-lampa från Ikea, lilla storleken (sjukt stor ändå...). Hänger i hallen.

 

Hyllplan som nu sitter ovanför skrivbordet.

 

Nya lådor till mina smycken (så inte alla behöver drälla på bänken ;))

 

Vägglampetter (votivljus passad perfekt! Nöjd.).

 

Silverbricka till våra turkiska glas

 

2011-01-31
 16:27:44

Förberedelser

Imorgon är det så dags för den fruktade slaktsvinslabben. Två grupper var där förra veckan, när vi tittade på zebrafinkar, och vad man hört från dem är det inget roligt vi har att vänta oss imorgon. Grisar med kraftiga beteendestörningar på alldeles för liten yta, gissa om jag kommer ha svårt för att äta kött den närmsta tiden? Borde nog ta mig en rejäl funderare kring att bli vegeterian, har ju sannerligen tänkt tanken många gånger förrut...

Men det är inte bara mental förberedelse som krävs, utan även gällande klädsel. Tydligen går lukten knappt att tvätta ur kläderna, så det är väl bara att försöka hitta det fulaste i garderoben som i värsta fall kan slängas sedan. Lukten sätter sig bevisligen nåt sjukt i allt man har med sig, Vickans penna hon använde där förra veckan luktar fortfarande gris. Oh well, kan kanske vara nyttigt att se detta med. Uppdateringar väntar! ;)


Såhär glada grisar väntar nog inte imorgon...

2011-01-30
 21:05:20

Shoppingsöndag

Dagen har spenderats i Tornby och vi har hittat en massa fint till lägenheten! Känner mig så himla nöjd, blev inte alltför dyrt heller. Nu vill jag bara se på lite Big bang theory, men imorgon kommer det upp lite bilder på nyinköpen.


Fina tulpaner inhandlades :)

2011-01-29
 11:30:59

Va? Stökigt?

Jag är sjukt sugen på att fota för tillfället, men då vädret är sådär trist tänkte jag nöja mig med lite fina bilder inomhus, har ju en hel del att träna på... Så jag satte igång med kameran, men något stämde inte riktigt. Insåg vad problemet var, varje bild innehöll en massa skit eftersom det är så ostädat här hemma. Fail! Dagen ska därför ågnas åt storstädning så får det bli lite fotande imorgon istället.

Bara liiite smått tragiskt att man ska inse att det behöver städas genom att se det på bild...
2011-01-27
 20:32:05

Dagens räddning

Johan (och jag) fick rycka ut med den trogna Saaben idag då Vickan messade mig och sa att de stod mitt på en väg med soppatorsk. Haha, jag tyckte det var lite roligt jag... Följde med Johan för att dokumentera händelsen, inte till Samuels och Vickans glädje precis ;)

Som tur var stod de bara några hundra meter kvar till bensinmacken så vi lyckades putta bilen dit!

På väg...

 

I mål!

2011-01-27
 13:22:00

Slentrian

Känner mig rätt... tom för tillfället. Ingen lust till någonting, känns som jag bara går runt i nåt slags grått dis utan att så mycket händer. Kursen vi läser nu är intressant, visst, men är samtidigt så sjukt strukturerad (något jag brukar gilla) att varje dag liksom ser likadan ut. Och det har bara gått 2 veckor... Upp klockan 7.00, cykla till skolan vid 8, hem igen vid 12 eller 4-tiden, läsa kurslitteratur hemma, laga mat, kolla på tv, sova. Och så om igen. Försöker dessutom att inte dricka någon alkohol, då jag gärna vill tappa några kilon, vilket bara bygger på slentrianen. Ett glas vin kan ju annars pigga upp de flesta kvällar.

Jaja, gnällig känner jag mig. Blev inte bättre av dagens observation av zebrafinkar, vilket innebar 3 timmars oupphörligt stirrande på ett stackars litet fågelpar i en sorgligt liten bur.

Nej jag behöver något som sätter igång mig, frågan är vad? Nu ska jag iallafall hänga med Vickan på stan en sväng, hon ska shoppa men jag är fattig så ska försöka hålla mig. Kanske blir något litet för att höja humöret :)
2011-01-25
 16:46:22

Skitdag

Inte har jag bloggat på längre och dagens humör gör mig knappast mer sugen. Fy vilken skitdag! Varit arg hela dagen, arg på företag (och privatpersoner med för den delen) som inte sköter det de lovar, arg på mitt nya linsskydd jag skämde ut mig för, arg på zebrafinkarna vi tittade på under dagens laboration.

Men nu vänder vi det här och går och äter middag på Pitchers. Johan har fått lön = bra för mig :)
2011-01-21
 10:05:50

Fredag!

Åh så skönt att det äntligen är fredag igen! Riktigt sugen på helg nu när jag inte jobbar längre utan kan använda helgen till att vila upp mig och plugga så jag ligger i fas med kursen. Den här helgen blir det inget festande, fortfarande lite less sen i lördags... Det var rätt hårt alltså.

Johan jobbar hela helgen och det är ju mindre roligt såklart, egentid har jag fått ganska mycket av den sista tiden. Ska göra ett ordentligt matschema inför veckan, det underlättar nåt sjukt tycker jag! Annars blir det så lätt att jag stoppar i mig saker som inte är bra för mig, får bli ändring på det nu. Unna sig - visst, skräpmat - nej.
2011-01-19
 19:04:44

Fotokurs!

Åh jag har precis anmält mig till en fotokurs hos Studiefrämjandet, är så glad! Det här är den enda hobby jag fastnat för sedan jag slutade med hästarna, så det känns vettigt att lära sig grunderna ordentligt. Lite orolig dock eftersom jag bara har en nybörjarkamera men det ska väl gå ändå, det är trots allt en introduktionskurs.

I mars drar det igång, vill att det ska börja nu nuuu!


Glad Anna :)

2011-01-19
 15:28:23

Nya kjolar

Kände att jag behövde en uppdatering i min kjolgarderob så klickade hem några fina från Asos. Två passade fint, den tredje var lite tight men hoppas på att tappa ett kilo eller två inom den närmsta tiden ;)


2011-01-18
 16:26:50

Fågelskådning

Hehe ja idag har jag ägnat mig åt att studera höns vid en närbelägen gård. Måste sett roligt ut när vi (fyra pers i gruppen) satt på varsin pall och stirrade på varsin höna med anteckningsblock och tabeller i högsta hugg. Jag riktade in mig på öländska dvärghöns, kändes lite hemma. Vid olika tidsintervall, 1 minut eller 15 sek skulle vi anteckna hönornas beteende. I 20 minuters serier... Tiden gick ändå förvånansvärt fort, höns är rätt roliga små djur! Min höna hade en besatthet av att putsa pälsen, hon ville vara fin tror jag :)


Ölandshöns från Svenska Lanthönsklubben

2011-01-17
 19:42:49

Sookie och jag

Johan är iväg på utbildning med jobbet i tre dagar, åkte imorse. Jag är typ aldrig hemma ensam eftersom han sällan åker till Kalmar eller så, förutom då jag är med. Känns lite jobbigt men antar det är nyttigt för mig, pinsamt hur ensam jag känner mig på en gång så fort jag är själv hemma. Himla tur jag har min lilla katt, gör så allt känns lite bättre.

Huvudsysslan här hemma ikväll ;)

 

Annars gick det bra på universitetet idag, den kursen verkar jättebra! Läraren som vi har är professor i etologi och verkligen duktig, alltid intressant att gå på hans föreläsningar. Jättebra struktur på kursen med, det gillas! Imorgon blir det Valla för hönsstudier, undrar vad de små liven kommer hitta på för roligt :)
2011-01-17
 19:04:29

Lyx från Lush

Tog en liten vända på stan idag efter skolan, kände att förrådet av Lush-grejer sinat lite. De hade ett riktigt fint erbjudande, om man handlade för 350 fick man en kasse med grejer för lika mycket. Trodde det skulle vara sådär roliga grejer i påsen men där hade jag fel! Var riktigt fina saker, mycket julprodukter som de ville bli av med men allt doftade jättegott så det gjorde inget.

Är det något jag är besatt av så är det bad- och duschgrejer från Lush och ljus från Partylite...

En liten del av det jag fick ihop ;)

2011-01-16
 17:52:58

En natt på stan.

Lördagskvällen i bilder. Lite lurigt att fota när man fått i sig nåt glas...


2011-01-15
 18:09:36

Party-time

Snart bär det av ned mot stan för att fira Marias födelsedag med en öl eller två på Pitchers. Just nu pågår det dock en förfest här i lägenheten, Johans kassakompisar (inte kassa kompisar haha) är här och sen ska de ut oc bowla eller nåt med avdelningen. Men det är trevligt, hinner jag grunda lite med!

Tågresan gick för övrigt hyfsat idag, fordonsfel när vi nästan var framme vilket medförde en inbromsning så folk flög hejvilt. Blev 30 minuter försenade, men det får man väl ta. Hann läsa ett helt kapitel i nya kursboken iallafall plus skriva massa kommentarer till. Känns bra, bör dock läsa ett kapitel till imorgon men vi får väl se hur det blir med den saker.

Trevlig kväll på er!
2011-01-14
 22:00:51

Ny kurs på g

Jodå så imorgon är det dags att sätta sig på det trevliga tåget och åka tillbaka till Linköping igen. Blev en snabbvisit i Kalmar denna gång, hade tänkt stanna lite längre men det blir inte som man tänkt sig ibland. Blir bra det här med!

Som "tur" är har jag lite att sysselsätta mig med på tåget, nämligen två kapitel ur nya kursboken Animal Behavior... Shit vad stressad jag blev när jag började kolla på allt vi ska göra i denna kurs, galet många och svåra saker! Hålla egna föreläsningar för de andra studenterna och lärarna till exempel, och detta är ju en kurs på c-nivå så ribban lär ju vara rätt hög. Kursen verkar tack och lov riktigt rolig, vi ska bland annat ut och studera höns och deras beteende. Känner mig mil från mina tidigare mattestudier alltså hehe...

2011-01-14
 19:52:26

Spa-dag

Idag bjöd mamma med mig på ett spabesök hos det relativt nyöppnade Västerport Spa och Relax här i Kalmar. Vi kom dit i god tid och hann äta lite färsk frukt och bubbla i jacuzzin innan det var dags för våra behandlingar. Mamma hade valt en massage och jag en ansiktsbehandling. Behandlingen kändes riktigt ordentlig och pågick i 50 minuter men kändes som 15! Efter det åt vi en god plocktallrik innan vi bastade och badade lite till.

Sjukt fin miljö, är gamla fästningstunnlar typ, 400 år gamla. Tog inte med mig kameran såklart men hittade lite bilder på deras sida.



2011-01-13
 22:05:42

Kvällsfundering

Tänkte precis för mig själv att oj vad jag har ätit duktigt idag, inte mycket skräp alls! Sen slog det mig att jag, förutom frukost och middag, ätit en semla, en halv påse Ikea-chips plus risgrynsgröt med en massa socker. Lustigt att de där extrakilona inte vill ge med sig va? ;)


2011-01-13
 20:02:26

Love it!

Objektivet fanns hemma i den lilla fotobutiken pappa envisades med att åka till (och ja egentligen, man stödjer väl hellre ett litet lokalt företag än ett gäng galna tyskar...) och nu sitter det så fint på min kamera. Har hunnit ta några bilder med det och jag älskar det! Sjukt svårt att få till ett kort skärpedjup, dvs lite suddigt bakom objektet, med objektivet som följde med kameran när jag köpte den. Inte konstigt, med mitt gamla objektiv kan man som mest få ned bländaren till 4,5 och med det nya 1,8.

Sen har jag ju knappast lärt mig kameran än så mina bilder är sjukt amatörmässiga och ofta blir jag galen för att kameran vägrar ta några bilder eftersom jag ställt in nåt fel, står på fel avstånd osv osv. Men det kommer väl med lite träning tänker jag :)

Tog några bilder på föräldrarnas katt Tiger med det nya objektivet och blev riktigt nöjd, trots att han var en jobbig modell som hela tiden hoppade ned från sängen för att bli klappad istället för fotad...


 

 

 

Och en bild med det gamla objektivet... Ja, jag ansträngde mig inte så mycket men bara det att det verkligen skulle krävts ansträngning för att få till en bra bild säger väl en hel del. Med det nya bara blev det bara fint, behövde inte trixa så mycket alls!

2011-01-13
 12:13:56

Nytt objektiv!

Idag ska förhoppningsvis ett nytt objektiv inhandlas. Känner att jag är sugen på att testa något nytt till min lilla kamera, även om grundobjektivet är helt okej. Först var jag sugen på ett vidvinkelobjektiv men herregud så dyra de är! Får lägga typ 8000 om det ska vara något att ha alls, och det är ju liksom dubbelt så mycket som själva kameran kostade. Ett sådant blir det inte förrän jag lärt mig fota bättre...

Men hittade ett litet fast objektiv för ca 1200, känns mer okej. Med det ska man kunna ta fina porträttbilder och det vore ju inte fel. Många duktiga fotobloggerskor tipsar dessutom om detta objektiv, bland annat Nevnarien som ju är grym på att fota. Hoppas det finns inne i butiken vi ska gå till!

Canon EF 50//1,8 II



2011-01-10
 19:58:17

Tentaångesten är total

Nu igen. Skit alltså. Är helt slut i huvudet, det är så fruktansvärt många detaljer att minnas! Detta är något som brukar vara min specialité så därför försöker jag liksom automatiskt få in allt, men det går bara inte för det är alldeles för mycket, känner hur min hjärna blir typ helt överhettad.

Imorgon skriver jag iallafall och klarar jag inte skiten slipper jag åtminstonne se den på ett tag. Noll ork att blogga, städa eller göra något som helst mer än att ligga i soffan när det börjar närma sig kväll och jag äntligen slipper plugga men bättre tider kommer! På onsdag åker jag en snabbis till Kalmar igen och då har jag förhoppningsvis inspiration till att skriva lite roligare saker.
2011-01-07
 20:24:52

Liten jaktkatt

Sookie fick en ny leksak av Samuel och Vickan idag då deras kräsna små katter inte gillade den alls. Sookie verkar dock gilla allt man ger henne, aldrig varit med om en liknande katt, tycker annars de brukar vara rätt petiga med leksaker. Så fort jag ställde ner den på golvet var hon på den och slog. Tyckte nästan lite synd om henne, hur mycket hon än slår kommer ju inte bollen loss!


Döda musen!

 

Försöker få tag på bollen

 

Förbannad på bollen ;)

2011-01-06
 18:52:50

Ujuj...

Ah ingen bra dag. Vaknade upp med en magvärk från helvetet som fortfarande håller i sig. Ja det är den där veckan ni vet... Har ändå försökt plugga lite mellan varven och har nästan lyckats bli klar med två jobbiga grejer som skulle varit inne för ett tag sen, bättre sen än aldrig.

Nu blir det hemmagjord pizza och film med massa ljus tända! Känns riktigt fint. Imorgon väntar plugg igen till zoologitentan som är på tisdag. Fick förresten högsta betyg på fysiologitentan, som jag slet! Nu får vi hoppas zoologin går lika bra ;)
2011-01-02
 19:31:11

Nyår

Har varit sjukligt trött idag och är det fortfarande så fler bilder från nyår får vänta till en annan dag. Hur som helst hade vi ett mycket trevligt dygn tillsammans med många skratt. Mådde tyvärr lite illa där ett tag på kvällen, skyller på sjögången, inget annat ;)