2011-03-30
 17:13:46

Köandet fortsätter...

Nu har vi snart köat i 10 timmar och det går riktigt bra hittills! Har spelat spel och hänger runt. Har ju ett riktigt bra bord så tror nog vi kommer klara natten. Fick förresten veta att man absolut inte får sova under köandet, pga brandrisken. Sjukt löjligt! Men jaja. Överlever.

Vårt bord!

 

Kön slingrar sig runt i hela c-huset...

2011-03-30
 09:28:36

Köandet har börjat!

Just nu befinner jag mig på skolan, kom hit klockan 8 och nu ska jag sitta här till klockan 8 imorgon bitti. Galet, jag vet. Anledningen är biljettsläpp till SOF, dvs StudentOrkesterFestivalen. Det är en fest som pågår i tre dagar i maj och som hålls här i Linköping vartannat år. Sjukt taggad! Liggunderlag och kudde, kaffe och snacks, spel och dator med filmer, vi har allt!

Kommer uppdatera under dagen och natten om denna sjuka upplevelse, här även med kamera (dock utan batteri just nu), så ni kan få se kön och hur vi har det :)
2011-03-29
 14:11:20

Best Western Bentleys

Hotellet vi bodde på i Stockholm var riktigt fint, fyrstjärningt och beläget en bit upp på Drottninggatan, vilket gjorde att det inte var så stökigt utanför. Personalen var jättetrevlig, gratis internet och fantastisk frukostbuffé, fanns inget att klaga på! fanns dessutom alltid kaffe, te, juice, kakor och frukt på nedervåningen alla tider som det vara var att plocka åt sig av :)


 

 

 

Innergård med reception och frukostmatsal

2011-03-28
 19:57:40

En dag på Naturhistoriska

I söndags kände vi oss kulturella och tog tunnelbanan ut mot Naturhistoriska riksmuséet. Vi såg en massa spännande saker...

Ett argt skelett...

 

...en sten i en grotta som såg ut som en jättelik diamant...

 

...en hoppande räv...

 

...fluorescerande stenar som lös då de blev belysta med uv-ljus...

 

...och det märkligaste av allt! Helt plötsligt såg vi en liten baby-Johan sitta där instängd i en monter. Hur?! Vill tillägga att det var i montern för neandertalare... :P

 

Sedan såg vi även Polarutställningen med massa pingviner, isbjörnar och valar, men de ville inte vara med på bild. Besöket avslutades med Cosmonovavisningen Hubbles, sjukt häftigt! Har en utökad respekt för astronauter, crazy people...
2011-03-28
 15:01:06

Grill - bäst på länge!

I fredagskväll hade jag ju bokat bord på restaurangen Grill som ligger på Drottninggatan. Det visade sig vara en helt fantastisk restaurang, inredningen var galen! Lyckades inte riktigt fånga det på bild, hade som tidigare nämnts hällt i mig en stor del av vinflaskan vi delade på rummet...

Maten var också riktigt fin, Johan åt kolugnsgrillad oxrygg med (enligt honom) sitt livs bearnaisesås. Nu kommer inget annat duga ;) Jag beställde jättegott fläskkött och fick grillade grönsaker till, utan något som helst krångel. Det gillas!

Johans fördrink som såg riktigt äcklig ut, hette dessutom Penicillin! Haha. Var dock väldigt god.

 

En del av restaurangen, mycket sidengardiner, levande ljus och växter.

 

Vi satt vid en liten bokhylla, fick man tråkigt var det bara att ta upp en bok ;)

 


Vi firade bland annat Johans nya jobb, Grattis! <3

2011-03-25
 18:37:12

Shopping i Stockholm

Tåget var såklart försenat, 50 minuters försening kom vi upp i innan vi var framme. Men men, efter en snabb incheckning på hotellet var det dags att ge sig ut på Drottninggatan för shopping! Vi tog denna del av stan idag, då Drottninggatan egentligen inte är så roligt med alla folkmassor, men kände ändå att det var nödvändigt :)

Lyckades shoppa upp halva min reskassa på en timme, great... Men åh var tvungen!

Fantastiska shorts från Acne, är gjorda i en supermjuk, glansig bomullsblandning. Köpte en storlek för liten ;)

 

Superfin skinnväska med gott om plats för min kamera. 800, nedsänkt till 400! Bra bra.

Köpte även en ny fin plånbok i skinn och lite hårvårdsprodukter från Schwarzkopf, mitt hår är lite risigt nu, länge sen jag var hos frissan... Hoppas lite vårdande balsamspray och serum för topparna kan hjälpa!

Ikväll blir det restaurangbesök på Grill, spännande! Massa foton utlovas, restaurangen ska tydligen se ut som nån slags sagovärld. Vi har precis ätit en liten för-middag här på hotellet, oliver, parmaskinka och brieost. Nu ska vi avnjuta en flska vitt innan vi drar :)
2011-03-22
 20:46:16

Nytt sätt att fota med blixt

Sedan jag köpte min systemkamera har jag ogillat att fota med blixt. Har känt att bilderna blir så skarpa och känslan försvinner, då kan man lika gärna fota med en vanlig kamera. Har bara tagit till blixten under fester då det är dålig belysning och tålamodet inte är med mig.

Under fotokursen fick jag dock lära mig vilka fördelar det kan finnas med att fota med blixt, fast på ett nytt sätt. Kameran är tydligen inställd på blixtstyrning "ridå 1", vilket ofta ger något överexponerat motiv och mörk bakgrund. Ställer man istället in blixten på "ridå 2" fås en helt annan effekt. Visar exempel:

Motljus utan blixt, himlen blir i princip vit och motivet ganska tråkigt.

 

Motljus med blixtstyrning på ridå 2, himlen blir blåare och objektet intressantare.

 

Fotade även en fruktskål för att prova på effekten inomhus. Det häftiga var att slutartiden var sjukt lång, hela 5 sek på den undre bilden, vilket oftast blir väldigt suddigt. Blixten fryste dock bilden så skålen är skarp och frukterna lite fint dimmiga.

Utan blixt, motivet är skarpt och bakgrunden mörk, trots så lång slutartid som möjligt utan oskärpa.

 

Blixtstyrning ridå 2, slutartid 5 sek. Bakgrunden ljus och fint oskarp.


Slutsats; Trodde väl aldrig man kunde uppnå sån effekt med blixt! Ska testas vid nästa festtillfälle, borde funka bra! Kursledaren berättade att tekniken ofta används av vimmelfotografer, vilket ungefär en liknande miljö som jag fotar i på fester.
2011-03-21
 18:49:06

Solnedgång

Tittade ut och såg att det var en riktigt fin solnedgång så jag skyndade mig ut på balkongen med kameran. Lyckades även fånga en flock fåglar som flög förbi, tyckte det blev riktigt fint trots att jag fick snabba på!

2011-03-21
 14:35:13

Biljard på Plaza



Efter middagen i lördags gick vi alltså upp på Plazas övervåning där de har några biljardbord. Vi började med att beställa lite dricka i baren, såg att det låg nåt lustigt i min drink som visade sig vara en myra! Haha. Tjejen i baren skämdes ganska rejält, jag är glad att jag upptäckte den...

Jag har typ aldrig spelat biljard och insåg ganska snabbt att jag inte var någon vidare talang. Kanske med lite övning, men det funkar ju inte när man har två hetsiga killar som bara vill spela. Jag tog istället på mig rollen som fotograf, var dessutom rätt sugen då jag ju hade lärt mig en del nytt under dagen.

 

 

 

2011-03-20
 21:02:09

En riktig fotohelg!

Nu är fotokursen i princip över efter två riktigt intensiva dagar fullmatade med information, från 9-18. Känner mig ganska slut i huvudet nu kan jag säga! Har lärt mig en massa grundgrejer som man bör kunna för att ta ordentliga foton. Lite kommer att dyka upp här i bloggen framöver, men det får vänta ett tag...

Lördagskvällen spenderades på Plaza tillsammans med Vickan och Samuel, åt riktigt god mat och inte krånglade de när jag vill byta ut kolhydraterna heller. Sånt ger plus. Gick upp på övervåningen efter middagen och spelade lite biljard, eller de andra spelade och jag fotade ;) Känner mig dock lite trött på bilder just nu så de kommer upp imorgon.


En Dry Martini fick jag allt i mig igår, helt okej!

2011-03-18
 13:28:57

Lista en trött fredag

Jag har alltid varit sugen på att göra en sån där halvtöntig lista som cirkulerar runt i bloggar, till och med innan jag började blogga! Haha. So here we go, snodd från egoinas.se som i sin tur snott den osv osv...

Jag har insett att min senaste kyss... troligtvis inte var så nice för Johan eftersom jag nog smakade keton (LCHF-nackdel).
Jag lyssnar på... Roscoe med Johnossi! Älskar just nu.
Jag mår bäst när jag... inte är stressad och allt flyter på.
Stockholms bästa stadsdel är... ingen aning men Söder känns exotiskt :P
Jag pratar... för lite, orkar oftast inte formulera mig.
Jag älskar/tycker om... mat vore det givna svaret men är inte lika besatt längre i och med LCHF, förvirring råder.
Mina bästa vänner är... några utvalda som får mig att må bra!
Min första riktiga kyss... kom som en chock och var inte så trevlig.
Jag avskyr när folk frågar... om jag har svart hår naturligt. Jag har BRUNT hår!!!
Kärlek är... mysigt, fint och viktigt.
Någonstans, tänker någon... hur onödig denna lista är.
Jag kommer alltid vara... en väldigt känslig person.
Jag är hemligt förälskad i... Eric Saade, gud så söt! Och liten...
Sist jag grät var... inatt, var så sjukt förbannad för att Johan väckte mig när jag skulle upp tidigt till tentan att han sprang till soffan och la sig där. Hehe.
Min mobiltelefon är... stundtals för jävlig, stänger av sig när jag pratar med någon.
När jag vaknar på morgonen... är jag oftast sjukt trött och ganska lättirriterad.
Innan jag går och lägger mig... letar jag igenom lägenheten efter Sookie-möss och dylikt (försöker undvika att få en pälsmus i ansiktet mitt i natten).
Just nu tänker jag på... eh det här men i förlängningen på hur dagens tenta egentligen gick, det var en märklig upplevelse.
Homosexualitet är... ett otroligt naturligt beteende i hela djurriket.
Blondinbella är... vansinnigt driven.
Ikväll ska jag... kanske gå ner på stan och kolla hockeyn på någon pub.
Imorgon ska jag... på fotokurs mellan 9-18. Eventuellt äta middag med Vickan och Samuel.
Jag vill verkligen... shoppa! Sjukt sug. Borde vänta, viktnedgång på g.
2011-03-16
 18:43:09

Idag är ingen vanlig dag...



...för idag är Johans födelsedag! Dagen har trots det ägnats åt plugg för min del och för Johan möte på Ikea. Båda var dock klara ganska tidigt så nu har vi precis ätit en god middag; oxfilé, beasås, klyftpotatis för Johan och ostgratinerade grönsaker till mig. Jag som inte brukar gilla nötkött tyckte det var riktigt gott!

Lite presenter har Johan även fått, en bukett rosor från Sookie (hehe) och en Stockholmsweekend från mig. Tågbiljetter, hotell och middag en kväll är bokat och klart, ska bli så roligt! Åker nästa helg, då Johan jobbar denna och jag ska på fotokurs. Fint, kan jag förhoppningsvis ta bra bilder i Stockholm!

Bild på restaurangen jag bokat bord på, Grill. Fotot är taget av fina Sandra Beijer, blogg http://rodeo.net/niotillfem


2011-03-15
 12:40:29

Pluggdag

Sitter hemma hos Vickan nu och pluggar till tentan som vi har på fredag. Känner att jag inte har så mycket roligt att skriva om, fokus ligger mest på djurs beteende och det vet jag inte om ni är så intresserade av :)

Snart kommer det nog hända lite roligare saker, med fotokurs i helgen och nästa helgs överraskning för Johan. Han fyller år imorgon, så får vänta med att skriva vad det är, chansen är visserligen rätt liten att han läser det här men ändå.



Vickan och jag en roligare dag, inte lika glada nu med allt plugg precis...

2011-03-14
 22:53:31

Dags att fixa håret?

När jag ser den här bilden inser jag att riktigt så ser min hårfärg inte ut längre. Färgen har mattats ganska rejält, och ja det var ju faktiskt fem månander sen jag var hos frisören. Men vad säger ni? Lite rödare nästa gång tror jag...


2011-03-14
 18:33:37

Hata cliffhangers!

Ååååh jag är så frusterad att jag håller på att smälla av, avslutade precis del 6 i min favoritserie för tillfället. Och så slutar den med sjukaste cliffhangern ever! Blir vansinnigt frustrerad och vill inget hellre än läsa sjuan, vilket såklart är meningen... Finns inte på svenska såklart, varför ska vi alltid vara så himla sega? Engelska versionen kom ut i april förra året. Blir väl till att köpa den, men ändå, ååh!

Jaja, nu ska jag laga mat, blev helt upprörd över boken så det drog ut lite på tiden. Ikväll blir det fläskkotlett, ugnsgrillade grönsaker och beasås. Mycket fint! Jobbigt bara att jag får laga maten två gånger om, eftersom Johan slutar sent ikväll. Mitt i Top Model och allt! Men vad gör man inte....

Gnälligt inlägg det här, bäst jag slutar för nu :)
2011-03-12
 16:44:11

Last nights partey!

Gårdagen var riktigt lyckad, rolig kväll, vinet flödade! Man vet att det är en bra kväll när grannarna ringer på. Eller? Jaja, ornamenttemat gick sådär, det blev mer ett mustasch-tema framåt kvällen. Gjorde absolut ingenting! Och ja, lappleken lektes ännu en gång. Obligatoriskt!

 

 

 

2011-03-10
 19:50:09

Klassfest med spännande tema

Yes imorgon är det dags för klassfest med etologifolket hemma hos mig. Temat för festen är ornament, för att fortsätta på etologins vackra väg ;) För er som inte vet vad ornament är så är det attribut som djur utvecklar för att vara sexuellt tilldragande för det motsatta könet. Ett exempel är påfågelns enorma stjärtfjädrar, knappast praktiskt men påfågelbrudarna gillar det.

Och vad ska jag då ha på mig? Orkar som vanligt inte gå in för nåt till 100 % men lite har jag fixat.

Klänning från H&M med massa blommor på, känner mig som en fågel av någon anledning när jag har den på mig... Foto från hm.se

 

Fjädrar som jag ska trycka upp på huvudet i äkta ornamentstil, poppis bland fåglar att ha en liten fjädertofs

 

Fjärilar! Vet inte riktigt hur de passar in i fågeltemat men fjärilar är alltid fint ju. Mitt fågeljag kanske attraherar fjärilar, vem vet?

 

 

2011-03-08
 20:34:03

Varför jag börjat med LCHF

Min kompis började med LCHF-dieten efter sommaren, och aldrig har jag väl tyckt att något låtit så dumt. Tyckte hela grejen verkade idiotisk, kolhydrater behövs ju i kroppen! Sen kommer alla inkörningsbesvären, huvudvärk, yrsel, trötthet osv. Min vän rasade i vikt medan jag höll på med Viktväktarna (ännu en gång), lyckades gå ner typ fem kilo men dessa gick jag snabbt upp igen.

Förra söndagen fick jag nog. Var så less på allt, att kläderna inte passar längre, att jag så fort jag lyckats gå ned i vikt går upp igen, mina humörsvängningar, mitt enorma sötsug... Bestämde mig därför för att ge LCHF en chans, det är ju bara att sluta tänkte jag. Fattade inte hur jag skulle klara mig utan potatis, bröd, pasta och frukt. Kändes sjukt.

Men sagt och gjort, jag möblerade om i kylskåpet, ut med alla lightprodukter och in med riktiga grejer. Bearnaisesås gjord på rapsolja och ägg istället för bearnaisesås gjord på vatten, socker och äggsubstans. Kan fortfarande inte riktigt fatta att det är okej att äta bacon varje dag, att äta en liten skål med grädde och bär till efterrätt och ägg med majonäs till lunch. Men det funkar! Är ju fortfarande alldeles i början, men har sedan dag ett haft noll sug efter allt som innehåller kolhydrater, till och med mitt vansinniga sockersug är borta! Jag som brukade ligga i soffan och gråta för att jag var så sugen att jag trodde jag skulle dö...

Klart jag blir lite lätt sugen när Johan äter pasta och bröd, men inte så jag vill ha det själv. Idag reagerade jag inte ens när mina kompisar åt chokladbollar, trots att det är värre när man ser sakerna än bara tänker på dem. Andra vinster jag märkt av är att magen är otroligt mycket lugnare, är inte hungrig överhuvudtaget om jag äter frukost, lunch och middag, mitt humör är jämnare och jag sover bättre.

Att jag tappat 3,7 kilo på en vecka är ju inte heller helt fel ;) Så nu får vi ser hur det här slutar, men inledningsvis känns det väldigt bra och jag är inte det minsta sugen på att äta kolhydrater igen!

Receptbok jag köpt, fantastiskt goda grejer! Foto från lchf.se

2011-03-08
 18:23:10

Just go for it

Igår var Johan och jag på bio. Var så himla less på det där att när man går på bio så ska man se antingen nån Oscarsbelönad film, eller nån med galna effekter så det är värt det. Igår struntade vi i allt sånt och såg Just go for it, eller som den heter på svenska, Min låtsas fru. Romantisk komedi som man ika gärna kan se hemma, men det var riktigt mysigt att se en sån film på bio. Hade troligen inte fått med Johan om det inte var Adam Sandler som hade en av huvudrollerna, vilken är Johans favvoskådespelare då han "tvingas" se liknande filmer.


Filmen handlar om Danny (Sandler) som raggar genom att låtsas att han är gift med en taskig fru. Det hela funkar bra tills han möter Palmer, en ung tjej han fastnar för direkt. Hon tror dock att han är otrogen mot sin fru, men Danny berättar då att han tänker skilja sig (från fantasifrun). Palmer kräver att få träffa frun och Danny övertalar sin assistent (Jennifer Aniston) att spela fru. Lögnen blir större och större, men det hela slutar såklart lyckligt ;)

Var en väldigt mysig film och tyckte framför allt Adam Sandler och Jennifer Aniston spelade bra mot varandra. Roligare än såna här filmer brukar vara med. Så är du sugen på något mysigt och roligt, se denna!
2011-03-06
 19:53:54

Skön söndag

Alkoholen påverkade mig inte alls så mycket som jag trott under gårdagens festande, men så drack jag väldigt lite med, nån dl vin och kanske 10 cl vodka. Har ändå varit rätt så trött idag, men det blev en sen kväll och en ganska tidig morgon. Trevlig kväll i vilket fall!

Dagen har bestått av lite plock här hemma, en promenad runt ån med Vickan och en kopp te på Wayne´s på det. Riktigt fint att komma ut i solen lite! Nu har Johan och jag ätit en mycket god söndagsmiddag jag fixade. Det blev kravmärkt fläskkarré (sjukt stor skillnad mot icke-krav), ugnsrostade grönsaker för min del och pommes till Johan, samt riktig bearnaisesås. Det var så gott att jag till och med åt långsamt, jag som annars slänger i mig maten!

Slängde bara ihop grönsaker jag gillar i en form, idag blev det broccoli, zuccini, paprika och tomat. På med olivolja, salt, två citronklyftor och en hackad vitlök. Otroligt enkelt men så gott! Johan blev till och med avundsjuk där han satt med sina pommes... Hehe. Skulle ha fotat men kameran är hemma hos Linus. Får bli nästa gång!

Stångån en annan dag, foto från corren.se

2011-03-05
 16:37:40

Studentfest på g!

Yes ikväll drar jag mig mot mina gamla hoods, det studenttäta Ryd. Där blir det förfest med mina två nya mycket trevliga vänner, Linus och Tobias, samt ytterligare ett par till. Efter det väntar universitetet på oss, Suntrip 2011 närmare bestämt. Denna fest anordnas bland annat av lärarprogrammet så kommer nog träffa på en hel del bekant folk från mitt kära program med!

Bild från suntrip.org



Temat för Suntrip i år är rymden, vilket jag tycker är lite trist. Det brukar liksom vara sommartema, känns mer logiskt med tanke på namnet. Är man riktigt pigg på att klä ut sig är ju tema rymden såklart fint, förslag som nämns är bland annat Christer Fuglesang, Alien, Marvin från Liftarens guide till galaxen, Prinsessan Leia... Rätt ambitiösa förslag. Jag pallar verkligen inte, och då hade ju sommartema varit lättare. Har dock en slug plan, nämligen att klä ut mig till en visitor från serien V. Typ Anna?

Anna i V

Hon ser ju liksom helt normal ut men snygg, vilket alla "visitors" gör, så säger nån att jag inte är utklädd säger jag; Men vadå? Jag är snygg, jag heter Anna och jag har ett V här! Haha. Får rita ett blodrött V på mig för att förtydliga. Det där med snyggheten vet jag inte men jag kan alltid låtsas att jag är lika het som de är ;)
2011-03-04
 14:12:15

I'm back!

Ja det var minsann ett rejält uppehåll jag haft, men motivationen har inte legat på topp... Med noll inspiration och lust blir det nog inte heller så roliga inlägg. Nu börjar det ju dock bli vår och då finns det så mycket mer trevligt att skriva om, framförallt mer roliga saker att fota!

Vad har hänt sen sist då?

Var på en sjukt bra konsert med Håkan...

 

 

...tillsammans med roligt folk!

 

Festat loss med Maria...

 

...och med Julia...

 

...och med Linus! Bland annat. Linus demonstrerar för övrigt nåt slags suddigt partytrick.

(Foto av Malin)

 

Tittat på guppyfiskars parningsbeteende...

(Foto av Linus)

 

...och kikat genom små pappershål på vilken mat småfåglar föredrar.

(Foto av Linus)

 

Påbörjat LCHF-diet, såhär ser mina frukostar ut för tillfället.

(bild från recept.nu)

 

Ja, typ så! Känner mig lite nere just nu, troligtvis på grund av mitt minimala kolhydratintag, så när skidstafetten är avklarad ska jag dra med mig Johan ner på stan för lite tröstshopping. Sen blir det en lugn fredagkväll, ska försöka återhämta mig lite. Nice :)