2010-11-30
 20:08:03

Sista jobbiga biten klar!

Det blev en rätt lång dag idag ändå, jag och Christine stannade kvar efter dissektionen och förberedde en seminarieuppgift till halv sex ungefär. Ytterligare en lovely dag 9.30-17.30 alltså. Men kände att jag var tvungen att återhämta mig lite efter dagens övningar så det var faktiskt skönt att inte cykla hem.

Dissektionen ja... Trodde det skulle vara fula kaniner med tanke på att de dödats för att deras päls inte nådde standarden, men det var helt fantastiskt ulliga otroligt söta kaniner. Usch. Fick en vit, såg ut som min gamla älskade vita perserkatt jag hade en gång i tiden.

Men det vidrigaste var själva insidan. Jag bidrog inte mycket kan jag säga, och efter en stund mådde jag så illa att jag var riktigt nära och spy och fick gå ut ett bra tag. När jag väl kom in igen blev jag helt yr i huvudet, lite till så hade jag väl svimmat med. Men, detta var zoologins sista dissektion! Behöver kanske inte säga hur lycklig jag är...


Såhär såg den ut ungefär :(

2010-11-30
 09:51:58

Ny dag på universitetet

Nu står jag på biblioteket och har skrivit ut en hel hög med föreläsningspowerpoint. Snart ska jag bege mig till c-huset för dagens föreläsning i fysiologin som handlar om blod. Efter det blir det lunch, jag har rätt äcklig mat med mig men det får väl gå.

Sen väntar dagens stora händelse, dissektion av kanin! Jag är allt lite nervös men vi ska få en kanin på fyra stycken så det löser sig nog. Updates väntar! ;)

Efter det ska jag hem, blir ingen sex och samlevnad för mig idag. Istället tänkte jag äntligen försöka julpynta lite, fina prioriteringar här känner jag... Gissar på att jag kommer vara rätt slut efter kaninen.
2010-11-29
 19:40:08

Julklapp?

Jag är jättesugen på ett par mjuka, sköna pyjamasbyxor. Bra att ha när man sover över hos någon, är hemma i mina föräldrars kalla hus osv. Dessa eller några liknande står på min önskelista!


Ellos, 149:-

 

Ellos, 199:-. Gillar egentligen färgen på dessa bättre men kanske är alldeles för stora/långa med tanke på att det är en man på bilden?

2010-11-29
 19:13:29

Welcome to Crazytown



Bloggen fick vila igår, var tvungen att återhämta mig psykiskt och fysiskt efter lördagkvällen. Kom dock till någon slags insikt, nu får det vara nog med galenskaperna. Crazytown no more liksom. Jag hade en vansinnigt rolig kväll just då men kanske på tiden att jag börjar tänka på konsekvenserna och inte festar runt som en 17-åring när jag är 25. Nu tar jag det lugnt fram till nyår (som inte heller bör bli alltför galen, vi kommer ju trots allt befinna oss på en båt...)!


Maria och jag fastande dock på en fin bild :)

2010-11-27
 16:28:43

Nu laddar vi!

Ikväll är det party i mina gamla hoods Ryd som står på schemat. Kommer lite folk som jag inte träffat på ett tag så det känns som att det kommer bli en riktigt rolig kväll! Håller på att fixa mig lite nu, att det alltid ska vara så svårt att hitta nåt att ta på sig? Har ju knappast ont om kläder....

Laddar med en fantastisk Spotifylista bestående av framförallt Johnossi och Volbeat, great! Volbeat är nog mina nya favoriter, stört mig på dem länge men nu var det allstå dags att upptäcka dem till sist. Bättre sent än aldrig ;)
2010-11-26
 18:10:43

Orken är nog tillbaka

Jag är så glad att jag är ledig hela helgen! Kände för första gången på väldigt länge att jag hade energi att göra nåt annat än bara däcka i soffan när jag kom hem. Så nu har jag tagit itu med massa jobbiga städprojekt och tvättat fyra maskiner. Vi var trots allt i skolan vid halv nio och dissekerade en kräfta till klockan 12, och därefter kollade vi på anatomiska modeller till två. Först nu jag sitter ner, och visst jag är trött men är allt lite stolt över mig själv.

Fantastiskt att känna att orken åtminstonne verkar vara på väg tillbaka, det var verkligen helrätt att ta en paus från Ikea. Nu står en vegetarisk thaigryta på spisen, ska bli spännande att se hur den smakar!
2010-11-25
 22:15:03

Min första visning!

Idag var jag hos min kompis Julia och höll min första Partylitevisning. Det gick bra, mitt snack och så, tror jag. Kändes rätt bra iallafall! Det hela blev lyckat till slut, visningen blev kvalificerad vilket framförallt gynnar värdninnan (Julia) så det var riktigt roligt. Nu är jag redan sugen på nästa visning som kommer bli av på onsdag nästa vecka. Det kan bara bli bättre :)


Min fina justrädgård var med!

2010-11-24
 21:03:35

Snö på bloggen!

Som ni ser har min blogg blivit julpimpad! Inte något jag fixat själv, hehe, bloggdesign har inte visat sig vara min starka sida. Snälla Merja har hjälpt mig, det tackar jag för! Nu känns bloggen lite juligare, och med tanke på all snö vi redan har passar det perfekt.

Merja är inte bara duktig på design utan skriver dessutom en väldigt bra blogg och tar grymma foton, kolla in hennes blogg här i min länklista! :)
2010-11-24
 18:44:38

Lååång dag

Idag har vi haft en riktigt tung dag. Inte för att vi gjort så mycket, bara suttit och lyssnat i sex timmar (mellan 10-17) men det är nästan värre ibland. Tiden går så långsamt. Föreläsning ett handlade om amfibier och hur vattenlevande djur anpassats för landliv, intressant! Föreläsning två och tre handlade om vårt cirkulationssystem och hur hjärta fungerar osv. Föreläsaren var spanjor och pratade en variant av engelsk-spanska under dessa fyra timmar, men som tur var var han en riktigt skön kille så det funkade ändå!

Nu ska jag dra mig mot Emelie och försöka sälja på henne lite ljus hehe. Ni vet att ni bara säger till om ni vill köpa lite Partyliteljus? ;)
2010-11-23
 21:24:18

Fina lykta

Den här fina stormlyktan fick jag från Partylite för nån vecka sen och den är redan en stor favorit här hemma! Så himla maffig, typ 30 cm hög och riktigt massiv, väger en del kan jag säga... Lila passar så bra i vårt vardagsrum med så jag är mycket nöjd! Passar perfekt till ett pelarljus.


 

2010-11-23
 20:55:16

Snökaos

Ett litet ett iallafall har vi här i Linköping just nu. Inget en norrlänning skulle bli imponerad av antar jag men jag tycker det är nog så jobbigt. Fast fint är det allt när allt är vitt! Problemet är väl just att ta sig till skolan, vägarna är knappt plogade alls och höll på att trilla flera gånger idag men kom fram helskinnad.

Annars har dagen varit rätt trevlig, plugg med Christine 10-13, sen bar det iväg till skolan för dagens dissektion mellan 13-16 som idag bestod av haj. Äckligt var det, behöver inte nämna det mer. Efter det hade vi kvällskurs i sex och samlevnad mellan 17-19.30 och nu är jag äntligen hemma. Kvällskursen var riktigt intressant som vanligt, pratade om funktionsnedsättningar och sexualitet.

Nu blir det slapp i soffan, yey!

2010-11-21
 21:10:02

Nyår bokat!


Nyårskryssning med Vickan och Samuel bokad! Ska bli jätteroligt, och åh så skönt det är att ha fixat en sån grej redan nu. Ogillar verkligen såna högtider annars, så mycket hets och förväntningar. Nu är det bara att koppla av på båten, dricka vin och äta av den fantastiska buffén... Hoppas Samuel håller sig från brudar i brudklänningar i år bara ;)
2010-11-21
 20:35:17

Rockband och vattenpipa

I fredags drog jag och Johan som sagt till Vickan och Samuel. Vickan hade till och med fixat middag, inte illa med tanke på att de kom hem från Egypten natten innan. Kvällens stora grej var Rockband som Samuel nyligen köpt. Johan har ju en viss besatthet av Guitar Hero och liknande spel så passade perfekt!

Jag var rätt motsträvig i början men sen kom jag igång med sången, vi pratar inte skönsång här men roligt var det!


The band, Vickan extraknäcker som fotograf :)

 

 

Vickan och lille Smirre

 

Sen var det dags för vattenpipan! Fick igång den efter vissa mindre missöden...

 

Johan leker drake

 

Samuel var duktig med rökringarna

 

Jag kör en dubbel, varvar sången med pipan :)

2010-11-19
 12:09:21

Nära nu...

...till min efterlängtade helg! Cykelturen imorse gick bra kan jag meddela alla intresserade (hehe), kändes otroligt mycket lättare med luft i däcken kan jag säga... Under dagens föreläsning var jag dock sjukt ofokuserad, hungrig och trött. Sen väntade lite preppstudier, dvs. kolla på olika djurgrupper så vi känner igen dem till tentan sen. En del djur är väldigt luriga men är väl bara att plugga mer.

Nu ska jag snart iväg till Emelie för att tvinga mig till nån timmes plugg. Ikväll kommer det dock bli roligt, då ska jag och Johan gå till Vickan och Samuel för lite spel. Perfekt inledning på helgen!


Det här lilla djuret tittade vi bland annat på idag. Är en guldmus som krälar omkring på botten. Tyckte den var så söt, helt glansig och fin i "pälsen". Ser verkligen ut som en liten mus, en havsmus liksom :)

2010-11-18
 21:54:22

Norrköping på lördag

Åh är så sugen på helg! Och idag är det freedag, almost there! Helgen kommer visserligen att ägnas åt en hel del plugg men något roligt måste man ju hinna med också, så på lördag ska jag och Johan dra till Norrköping en sväng. Sjukt, har aldrig varit där under mina 3,5 år i Linköping, och det ligger alltså typ fyra mil bort... Men bättre sent än aldrig!

Vi har varsitt önskemål, förutom själva centrum då. Johan vill till Mediamarkt och jag till Panduro. Ska vi nog kunna ordna! Ska köpa lite dekorationer till mina ljusvisningar, men kanske även hittar nåt skojigt julpysse. Förra året pyntade vi ingenting här hemma, och det var riktigt trist. Får bli ändring i år helt klart!

Haha skulle vilja se Johan pyssla med såna här små tomtar... Får se hur det slutar :P

2010-11-18
 21:44:10

Slow...

Idag har jag sannerligen inte varit på topp. Försov mig imorse, halvt medvetet måste jag erkänna, men tvingade mig iallafall till skolan för att fixa till en labbrapport. Sen hem, iväg till Emelie för lite plugg. Funkade i tre timmar sen däckade jag i hennes soffa framför Top Model. Hem igen, iväg till Julia för att lämna lite ljus, vidare till Priso för att hämta ut fler ljus... Ingen vidare ansträngande dag men usch så seg jag varit.

Det bästa med denna dag var att jag pumpade cykeln, och oj vad mycket lättare det gick att cykla! Hade nog inte fullt så dålig kondition som jag trodde... Så nu blir det cykling för hela slanten, börjar imorgon 7.45. Åh vad jag ser fram mot det ;)
2010-11-18
 21:39:28

Fri frakt på Asos

Just nu kör Asos en drive med fri frakt till alla länder, great säger jag! Frakten är inte jättedyr annars, tror det är 6 pund eller så men man är ju glad om man slipper. Funderar på att klicka hem lite baströjor, lite finare toppar osv. Har inte hunnit kolla så mycket än men några grejer hittade jag;


 

 

2010-11-17
 19:48:34

Ljus ljus massa ljus!

 


Efter en ganska ansträngande eftermiddag där bilen inte ville vara med längre, krångel med startkablar och 40 minuters bilfärd på måfå för att ladda baterierna är det skönt att komma hem och göra det lite mysigt. Älskar min fina lilla ljusträdgård med proukter från Partylite! Det stora ljuset vill jag inte tända, ska ha med det på mina visningar så det står där och är fint. Men är i doften björnbär så det sprider massa god doft iallafall :)
2010-11-16
 20:33:32

Bilder från Johnossi

I fredags var det då dags för Johnossi att inta Cupolen här i Linköping och självklart var vi där! Killarna bjöd på en riktigt bra konsert, sången var väldigt bra, lät typ som på skiva fast lite mer improviserat då. Tycker även det var helt sjukt att de lyckades få ut så mycket ljud ur bara en gitarr och trummor! Kändes som de hade nåt inspelat i bakgrunden, men så kan det väl inte vara? De körde ju inte alls låtarna som de låter på skiva. Skumt men bra!

Var mycket folk så lyckades inte ta så bra bilder, är ju inte riktigt hemma med kameran än heller. Men några okej tyckte jag nog det blev!


Två trevliga pojkar från Åtvid :P


Moa tog betalt av folk som inte köpt biljett innan, såg lite ensamt ut... Så söt!

 


 

 

 

2010-11-15
 20:43:30

Angry birds!

Om du har en iPhone eller någon annan androidmobil måste du testa spelet Angry birds! Johan laddade ner det till sin iPhone och jag provade att spela lite, sjukt beroendeframkallande... När jag knappt fick låta Johan ha sin mobil ifred testade han att ladda ner spelet till min mobil, vilket gick utmärkt. Var gratis till och med, till iPhonen kostade det hela 7 kronor haha.


2010-11-15
 18:12:04

Måndagsmiddag

Ibland vill man ha nåt lite lyxigt en trist måndagseftermiddag. Jag är trött och Johan stackarna har migrän. Därför hivade vi in lite klyftpotatis i ugnen, stekte fläskfilé och öppnade en påse bearnaise. Så gott och enkelt!


2010-11-15
 17:22:32

Resultat av färgningen!

Nja den här bilden är väl sådär, jag ser lite knäckt ut och håret gör sig nog bäst rättvisa i dagsljus men ändå, en liten hint om hur färgningen blev :)


2010-11-12
 17:46:17

Johnossi!

Nu ska minsann jag och mitt nya fina hår ut och roa oss! Snart blir jag upphämtad för färd mot förfesten, sedan drar vi till Cupolen där Johnossi spelar ikväll. Tack Totte för att du tjatade med mig på detta (även fast jag vet att du inte lser min blogg haha), känner mig otroligt taggad!

Älskar mitt nya hår förresten, vill aldrig gå till en annan frisör i hela mitt liv. Love it! Har dock inte lyckats få till nån bra bild än, det är en rätt mörk färg så om solen inte skiner (eller en sjukt stark lampa) syns inte mina fina röda slingor. Färgade hela håret mörkrött i en "lättfärgning", alltså inte permanent färg, vill inte ha utväxt. I detta la hon ljusare röda slingor. Är så glad för jag valde att go red istället för blond!
2010-11-11
 21:29:26

Fyra år tillsammans!

Idag är ingen vanlig dag för idag firar jag och bästa Johan fyra år tillsammans! Känns riktigt fint. För att fira begav vi oss till faavoriten Gula Huset för att avnjuta en tre-rätters. Gissa om jag är mätt nu, rullade hem! Men oh så gott det var...


Snabbt beställdes vitlöksbröd och vin in, var sjukt hungriga!

 

Sen blev det fläskfilémedaljonger med bea (murkelsås men jag bytte, äälskar bea hehe) och potatisgratäng som egentligen låg i en fin bytta men som jag kletat upp på tallriken här

 

Sen avslutades middagen med cremé brulee (?) serverat med hallon. Otroligt gott!

 

Nu ska vi smälta maten och kolla Paradise som vi missade, utröstning och allt! ;)
2010-11-09
 19:03:12

Snö!




Detta vaknade jag upp till imorse. Känner mig inte alls redo för vinter än... Emelie och jag hade bestämt oss för att gå till skolan, kändes ju sådär lockande. Men med mina nya vinterstövlar gick det bra! Sjukt varma verkligen, pallade de 40 minutrarna utan problem.
2010-11-09
 17:18:31

Ännu en vidrig labb

Uh idag stod dissektion av daggmask på schemat. Tänker inte tråka ut er med detaljer, som dessutom är rätt vidriga. Tänk att en liten mask kunde innehålla så mycket skit (bokstavligt). Jag och Vickan misslyckades dessutom med vår mask när vi skulle klippa upp den, känns som man skulle behöva vara kirurg för att lyckas. Fasar inför vad som komma skall, en daggmask är ju knappast nåt i jämförelse...

Tog en bild med mobilen på den uppfläkta masken som jag tänkte visa upp här, synd jag inte lyckas få in den i datorn va? ;)


 

Men lite intressant fakta (tycker jag iallafall hehe, nördvarning!!): Daggmaskar är hermafroditer, alltså tvåkönade. Hos hermafroditer brukar parningen ske genom att det ena djuret agerar hona och den andra hane, trots att de då har förmåga till båda. Daggmasken är lite slugare än så, två stycken lägger sig brevid varandra och sedan sprutar både hane 1 och hane 2 spermier. Hane 1 tar in hane 2:s spermier och tvärtom. Då de fått in spemierna startar en signal som ställer om masken till hona och den börjar producera ägg, som sedan befruktas av de intagna spermierna. Rolig metod tycker jag! :)
2010-11-08
 20:12:44

Liten olycka

Vi spelade Wii i lördags och jag var som vanligt lite övertaggad, kombinationen alkohol och spel har på senaste tiden gjort mig galen. I mitt upphetsade tillstånd vräkte jag ner chipsskålen över mattan, och det värsta var att det var de goda chipsen... Äcklig som jag är åt jag de som låg överst, slänga chips liksom?!


2010-11-08
 18:53:24

Bara för att det är måndag...

Efter en tråkig och tung måndag måste man pigga upp sig på något vis. Jag och Johan tar till vårt specialknep; marängswiss! Fantastiskt :P


2010-11-08
 08:45:56

Seg måndag

Så var det måndag igen. Sitter och äter frukost och tittat på Nyhetsmorgon, skönt. Om en timme ska jag bege mig mot skolan, tänkte gå idag. Nu får det vara slut på mitt bussåkande, halsen känns ju bättre med så det ska nog funka.

Hittade massor fint på Ikea i lördags, ska försöka få till bilder sen. Kvällens parmiddag utvecklades till en galen utekväll (nu igen), börjar seriöst känna att det är lite för mycket nu. Harrys blev det iallafall och jag och Vickan lyckades hålla ihop hela kvällen, sånt händer ju inte varje gång!

Nej skriver bara skit känner jag, hörs senare istället!
2010-11-06
 11:12:36

Mindre bra start på fin dag

Mndre lyckad start på dagen;

  • Vaknade lite irriterande tidigt av ett sms från Telenor, varför skicka ut reklamsms en lördagsmorgon klockan 8? Inte bäst sättet att få en taggad på att nappa på erbjudandet.
  • När jag sedan begav mig ut i köket var det dags för dagens andra mindre trevliga händelse - Sookie hade spytt på golvet. Och inte bara på golvet, utan även på ett anteckningsblock som slarvigt nog även var placerad där. Det värsta var att det var blocket med den enda vettiga mattedidaktik jag har nedskrivet, illa illa. Är sannerligen i behov av förvaring för att tygla min slarviga sida...
Nu tror jag dock det är slut på eländet och ser fram mot en riktigt trevlig dag med besök i Tornby, städning av lägenheten (som jag ser fram mot, gud vad grisigt det är här!) och kvällens middag då Vickan och Samuel kommer över. Kommer bli nice!
2010-11-05
 15:23:19

Ikeagrejer

Detta är jag sugen på inför morgondagens eventuella Ikearunda;




Konsol Hensvik och hyllplan Järpen, tror de skulle göra sig väldigt fint till mitt skrivbord med det vackra namnet Johan ;)


 

Lite småförvaring hade jag också tänkt införskaffa, typ tio tidskriftsamlar eller så hehe. Har helt sjukt många anteckningsblock, skulle vara skönt att få ordning på dem...


 

Får väl bli ett lass Kassett, så himla synd att inte Nostalgisk eller vad de nu hette finns kvar längre. Då hade jag lätt tagit de ljusrosa, så fina! Mycket vitt blev det här, kanske ska ta tidskriftsamlarna i nån klatschig färg. Men vid närmre eftertanke så är ju väggen bakom faktiskt turkos, så kanske inte vore alltför lyckat...
2010-11-05
 14:54:13

Skön fredag!

Idag har varit en bra dag. Känner mig redan mer avslappand trots att jag ändå skulle varit ledig denna helg och jobbat först nästa. Men innan så kunde jag knappt slappna av helgen jag var ledig, för jag visste att jag skulle jobba nästa helg. Försökte därför trycka in allt på den stackars lediga helgen. Leva i nuet ja, inte min starka sida...

Hur som helst är jag så glad att det är helg nu, känns som min första riktiga helg på evigheter. Snart ska jag ner på stan och träffa Maria för en fika, sen blir det en slapp kväll med Idol. Imorgon ska vi städa ordentligt här hemma och kanske åka en snabbis till Ikea (kanske borde hålla mig därifrån men...) och köpa nya hyllplan så jag kan få lite förvaring till alla mina miljoner skolpapper.

Nu ska jag dock dra igång Bandit Rock (bästa radiokanalen ever) och plocka lite.


2010-11-04
 21:30:20

Liten jägare i huset

Vår lilla kisse älskar när vi kastar en pälsboll åt henne som hon sedan kan apportera. Hon håller på precis som en hund, vi kastar, hon springer och hämtar och lägger bollen vid våra fötter. Häromdagen låg jag och läste i sängen i en timme, fick kasta bollen hela tiden! Blev helt trött i armen haha. Men bra att hon är lättroad...


Ser ut som hon bär på en råtta

 

2010-11-04
 21:20:39

Going red!

Har bestämt mig för att slinga håret rött nu. Är ju bara att tona över färgen om jag tröttnar, svart kanske som jag också är sugen på. Har till och med bokat tid hos en frisör om en vecka, känner mig lite nervös dock... Så länge sen jag mixtrade med mitt hår och man vet ju aldrig hur det blir. Bara att hoppas på det bästa, vill ju ha mer liv i håret! Kanske skulle ta med en bild på Kirsten Stewart, fast det känns lite töntigt. Men är ju den nyansen jag vill ha. Hmm...

 

 

 

2010-11-04
 10:24:20

10 prover senare

Ringde vårdcentralen idag och fick prata med "min" läkare, visste jag inte ens att jag hade men blev upplyst av en sköterska att så var fallet. Han visade sig vara väldigt trevlig och hade en tid nu på morgonen så det var bara att klä på sig och åka dit. Han är den första som visat lite intresse för mina otaliga halsinfektioner och jag fick ta cirka 10 olika blodprover. Min orkelöshet och trötthet trodde han kunde bero på något fel i immunförsvaret, så nu väntar vi på resultatet.

Självklart hoppas jag inte att det är så men vore ändå skönt att få en orsak till varför jag är så trött och hela tiden får infektioner i halsen. Han passade även på att ta en mängd andra prover, bland annat för att se om sköldkörteln inte fungerar som den ska. EKG fick jag även göra, var en ny upplevelse kan jag säga och lite lätt obehaglig men vad gör man inte. Nåt fel på mitt hjärta var det iallafall inte :)

Nu bir det några timmars plugg och sen är det dags att tvätta, behövs verkligen!
2010-11-03
 22:36:16

Ny hårfärg?

Jag känner mig otroligt trött på min hårfärg just nu. När jag var lite yngre, typ gymnasiet, gjorde jag ljusa slingor med varierande reslutat. Första gången såg jag ut som tiger i huvudet, gula slingor till mitt ganska mörka hår. Det tog sig dock med tiden och hade ett tag helt okej slingor, lite för ljusa kan jag tycka nu men ändå. Sen blev jag less och tonade allt svart, vilket jag egentligen älskar, känner mig som Snövit.

Nu har all färg gått ur mitt hår, har inte gjort något alls på cirka tre år. Gillar egentligen min hårfärg, mörkbrunt men med ljusare toner och lite rött i solen till och med. Vill liksom förstärka dessa nyanser, men vet inte riktigt hur jag ska göra. Tittade på lite kändisbilder för inspiration;


Jessica Alba, mörkt men ändå med många ljusa slingor. Typ som jag hade det innan.

 

Något liknande hos Angelina

 

Men tycker Bella-håret är snyggast, kanske är dags för lite rött?


Vad tror ni? Go red eller lite ljusare? :)
2010-11-03
 22:14:12

Vanilla Delite


Åh jag är så himla sugen på att testa denna body lotion från Lush! Älskar ju Lush och alla deras fina, miljövänliga produkter och denna luktar så gott. Tror minsann den får hamna högt på önskelistan i år ;)
2010-11-03
 22:09:08

Fina halsband!

Fick ett nyhetsmail från smyckesbutiken Kyss Johanna, de hade fått in massa nyheter från Disney Couture. Egentligen gillar jag mer rena smycken men de har så himla mycket söta grejer! Ett Alice i Underlandet halsband liksom, hur fint?


Liten flaska som det står "Drink me" på och en liten Alice i nacken


 

Halsband med berlock föreställande nyckelhål och massa små detaljer. Älskar detaljer! :)


Om man inte precis hade bestämt sig för ett break från jobbet skulle nåt av dessa suttit riktigt fint, nu finns det nog inte utrymme tyvärr... Men jag överlever nog :)

2010-11-03
 21:12:31

Sjukt lång dag!

Yes idag har jag varit i skolan mellan 9-20. Och haft föreläsningar och labb hela tiden! Ibland kan man ju ha hål emellan men idag har det varit all in hela dagen. Avslutade med en härlig dissektion, eller inte. Kändes iallafall okej, dagens försöksdjur var en manet och det är ju inte så farligt. Ändå äckligt att skära i det lilla djuret, lite vidrigt.

Är väl bara att börja vänja sig antar jag, snart väntar ju kaninen... Hur det ska gå vet jag inte, fick veta igår att kaninerna avlivats genom att man bankat dem i stenblock. Detta leder till att kaninen har blod runt munnen, blodsprängda ögon osv. Blir gråtfärdig när jag tänker på det. Men, en gång ska jag göra det sen aldrig mer! Det kan jag lova.


Dagens objekt

2010-11-02
 18:36:41

Ingen bra dag

Idag har inte varit en bra dag. Jag har en längre tid känt mig otroligt trött, nedstämd och stressad. Jag orkar inte fixa något alls hemma, inte diska, städa, tvätta osv. Orkar knappt träffa mina vänner, är ofokuserad i skolan och oengagerad på jobbet.

Tog därför beslutet att sluta med mina helgtimmar på Ikea. Kan låta självklart men var ett otroligt svårt beslut att ta, jag gillar inte att ge upp och det känns det som jag gjort. Men samtidigt har jag inget val just nu. Idag har jag varit väldigt ledsen, bara att hoppas att allt kommer kännas lite bättre så småningom när jag har mindre press på mig.

Ska även boka tid på vårdcentralen för att kolla lite värden och se om det är något mer än stress som ligger bakom min trötthet. Hoppas nästan de hittar nåt.


Den här fina bilden från i somras piggar alltid upp mig lite

2010-11-01
 17:55:02

Kjells gryta; recept

Oh grytan blev sjukt god igen! Hade blomkåls- och potatismos till, något Johan var väldigt skeptisk mot i början men han tyckte det var helt okej. Bra tyckte jag, lite nyttigare är aldrig fel! Kommer bli en klassiker här hemma, åtminstone för mig.

Recept på Kjells kotlettgryta:

2 dl cremé fraiche (vi tog 15% men den riktiga blir bäst)
2 dl grädde (tog 4%, funkar fint)
1 msk sambal oelek
1/2 dl soya
lite salt och peppar (behövs inte så mycket, den stora soyamängden ger sälta och sambal oeleken styrka)

Rör ihop alla ingredienser i en bunke och lägg sedan fläskköttet (kotlett, filé, vad som) i en ugnsform. Häll blandningen över och hiva in i ugnen på 200 grader i ca 50 min.

Otroligt lättlagat och mycket gott! Servera med kokt potatis, klyftpotatis, mos, pasta, ris, vad du är sugen på. Men rekommenderar blomkålsmoset om du vill ha nåt lite nyttigare, bara att koka blomkål med lite potatis för stadga och smak och sen tillreda moset på vanligt vis.

Bild finns nedan på den vackra rätten ;)
2010-11-01
 17:24:00

Palla Pallen!

I torsdags var det då dags för kravall, omständigheterna var dock inte de bästa... Både Vickan och jag (främst Vickan hehe) kände av lördagens spårade utgång i form av en extremt långdragen bakfylla, vi hade redan varit på universitetet två gånger för föreläsningar varav den första var kl 8 och den sista slutade 17, förfesten strulade en del osv... Men allt löste sig sjukt bra, blev en riktigt lyckad kväll! Vickan var seg i starten men det gick till slut, efter några fina shots. Vi dansade två timmar konstant och svetten rann, roligt var det :)

Min vän Miriam var även på besök i stan så vi förfestade tillsammans och möttes även upp på kravallen, riktigt roligt att ses lite!


Vickan busar lite på väg till förfesten

 

På bussen

 

Vilade lite innan vi gick in

 

Vi var rätt tidiga och hängde i soffan tills allt kom igång

 

Sen vare dans! :)

2010-11-01
 17:09:07

Vackra Åtvid-pics

I fredags var jag då som sagt i Åtvid för att få lite hjälp med min dator och träffa Totte lite. Vi pluggade matte tillsammans i tre terminer och det var rätt intensivt, riktigt tråkigt att vi läser olika nu. Men inget i världen skulle kunna få mig att välja att bli fysiklärare, skulle isåfall bli den sämsta någonsin haha.

Vi (eller Totte då) slet med min lilla dator i fyra timmar tror jag... Såhär såg det ut när jag hälsade på Totte efter en snabbvisit i soffan hehe.


Nästan sant ;)

 

Tillsist blev det så dags för lite mat, jag var bakfull och jävlig och höll på att svälta ihjäl. Lagade efter Kjells recept en fläskkotlettsgryta som var riktigt god, så god att jag och Johan lagar den igen ikväll fast med fläskfilé.


Godare än vad det ser ut