2011-02-07
 18:39:05

Håkan!

Nu är äntligen biljetten bokad till Håkan Hellström som ska spela på Cloetta Centrum på torsdag. Håkan var min stora tonårsidol (okej, sena tonåren) och även om jag inte lyssnat mycket på hans nya skivor finns han allt kvar i mitt hjärta ;)

Ska dit med Maria och lite annat folk, bland annat hennes väldigt rolige lillebror Niklas som kommer hit från Stockholm. Får bli en öl eller två så konserthumöret är på topp!


2011-02-04
 17:48:33

Bra dag!

Förutom att jag har känt mig lustigt trött hela dagen har det varit en mycket bra dag. Lyckades få tag på en biljett till morgondagens VSR-eftersläpp, en studentfest. Köa är sannerligen inte min grej då mitt tålamod i sådana situationer är lika med noll, så att spendera en natt på universitetet för en biljett ligger inte riktigt för mig. Som tur är finns det alltid studenter som ångrar sig och är villiga att sälja sin biljett, lyckades dessutom få köpa min till normalpris, ofta kräver de det dubbla... Så det är jag riktigt glad över!

Sen är jag glad över att mina snälla nya biologivänner låter mig hänga på dem på festen! Ska bli riktigt roligt, sjukt taggad. Det blir inte mycket studentfester längre då vi mest hänger på stan och det är ju rätt stor skillnad (även om vi ofta lyckas sänka nivån i stan till studentnivå, hehe).

Ser även fram mot kvällen, snart ska jag och Johan bege oss mot Vickan och Samuel för middag. Vickans grekiska pappa står bakom kvällens huvudrätt så vi förväntar oss grekiska specialiteter ;)


Får bli en ny gruppbild ikväll! Gillar gruppbilder :P

2011-02-03
 20:35:45

En svinig dag

Ursäkta rubriken men det var sannerligen en svinig dag vi tillbringade ute på Vreta i tisdags. Nio timmar med slaktsvin kan nog knäcka den starkaste... Det var på många sätt en riktigt obehaglig dag. Jag har aldrig sett hur slaktsvin har det på riktigt och blev ganska knäckt faktiskt. Vi studerade ju vilka beteendestörningar som uppkommer hos svin som hålls på detta sätt, det vill säga många djur på liten yta, på betonggolv med antydningar till halmstrån (finns många kryphål i djurskyddslagen).

Grisarna bet varandra i svansen (det är vanligt att de biter av varandras svansar helt, därför kuperar man i vissa länder svansarna från födseln så man "slipper" problemet), bet i järnrören så de hade sår i mungiporna. Låg någon gris ner kom det snabbt någon annan gris och ställde sig ovanpå så den trampade grisen skrek och fick rivsår när den försökte komma loss.

Vi lade in halm för att se hur denna berikning påverkade grisarnas beteende, och de blev så glada! Bökade runt i halmen, viftade på sina små svansar som hundar och kom till ro då de låg ned. Värkte i hjärtat då vi tog bort halmen, vilket vi var tvugna till, eftersom det annars blev för jobbigt att städa för svinskötarna...

Några av grisarna i vårt stall. Lägg märke till dammet i luften. Bild tagen av Linus i min grupp.

 

Stressade grisar. Även denna bild tagen av Linus.

 

Tidigare har jag valt att äta mindre kött med tanke på miljön och de extra koldioxidutsläpp köttätande innebär, men nu har jag sannerligen även fått etiska skäl till att ytterligare minska min köttkonsumtion. Jag tycker inte det är försvarsbart av oss människor att sätta oss över djurs liv på detta vis. Helt sanslöst att den ekonomiska aspeketen styr vårt beteende. Framöver blir det enbart ekologiskt kött för min del, då de djuren åtminstonne har ett något drägligare liv.