2010-10-14
 19:30:06

Konsten att gräva i en mosse

Hemma från exkursionen! Vilken dag va... Först dra runt ute i skogen mellan 8-17 och sen direkt till Ikea för utvecklingssamtal. Tror ni jag är trött eller?

I den här mysiga miljön på börjades exkursionen, riktigt trevligt. Undersökte ett område på 20x20 m ur ett naturvårdsperspektiv, solen sken, allt var frid och fröjd (trots ett evigt rännande upp och ner för ett litet berg).

 

Jag var glad, frös inte alls i mina kläder.

 

Sen bar det av till en liten sjö, Svartgölen, som vi tittade på en kort stund. Efter det var det dags att besöka en mosse, något jag aldrig gjort tidigare. Hjälp vad sank marken var! Om man stod still ett par minuter sögs man ner i marken, var riktigt jobbigt att ta sig loss. Fick grym mjölksyra i benen!

Tanken var att vi skulle torvborra i mossen, dvs ta upp ett litet prov från olika djup och analysera detta. Något gick dock fruktansvärt snett och stålpinnarna som borren var fästad på fastnade i mossen, cirka 1 meter under marknivå. Detta hade aldrig hänt tidigare och vår lärare blev minst sagt förvånad, och det var bara att börja gräva. Inte en lätt sak i en mosse, svårt att få fästa i marken och man fastnar hela tiden. Den höga fukthalten och kylan gjorde gropen knappast till en rolig miljö.


Här är vår stackars lärare nere i gropen som grävdes, mossen blev totaltrashad... Inte tanken som sagt.

 

Jag och Vickan beskådade grävandet på håll efter ett tag, kände att vi inte kunde tillföra så mycket.

 

Efter två timmars grävande lyckades de få upp pinnhelvetet ur marken. Helt galet!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: