2010-08-19
 22:30:42

Samos runt del 2

Efter Kokkari satte vi kurs mot Manolates, en liten bergsby. Det var en fruktansvärd resa, jag är sjukt höjdrädd och de grekiska småvägarna känns ju inte direkt säkra. Tack och lov att jag inte körde bilen... Aldrig har väl fyra kilometer känts så långa! Byn var dock värd resan, såg ut precis som man föreställer sig en grekisk by.

 

 

Vår reseledare hade rekommenderat en restaurang i byn, Lukas Taverna, som vi tänkte äta lunch på. Det var dock riktigt jobbigt att hitta dit, restaurangen låg längst upp i byn och hela tiden hamnade vi i små återvändsgränder. Men till sist så! Fick fantastiska platser med utsikt ner över berget.

 

 

På vägen ner stannade vi till i en dal som kallades Näktergalsdalen, nu var det dock bara syrsor som lät men fint ändå. Otroligt ljus, mina begränsade fotokunskaper kunde tyvärr inte riktigt fånga det hela :)

 

 

Efter Manolates körde vi vidare mot Potami för att besöka ett vattenfall, tog dock inte med mig kameran dit då man var tvungen att simma en bit. Det var ändå inte så mycket att fota, alldeles för mycket folk. Efter Potami blev det Heras tempel, men vi gick aldrig in på området då det inte såg mycket ut för världen. Innan vi åkte hem besökte vi en liten strand och sen var vi mycket nöjda med dagen!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: