2010-08-26
 21:12:35

Creepy tunnel

Har glömt skriva om en tunnel vi besökte på Samos, Eupalinos tunnel. Den byggdes redan 530 f.Kr. och meningen med tunneln var att leda dricksvatten till staden Samos. För att underlätta byggandet grävde man från båda hållen, och lyckades mötas på mitten med endast 80 cm höjdskillnad! Rätt imponerande ändå när man tänker på att det var så länge sen... Tunneln är ca en kilometer lång men det var inte lång bit som var öppen för besökare, hundra meter kanske.

Det var väldigt skönt att komma ner i tunneln som var sval och skön med sina 19 grader, lite skillnad mot över 40 ute. Den sköna känslan utbyttes dock snabbt i klaustrofobi då tunneln den första biten var sjukt trång, endast ca 60 cm bred och kanske 150 cm hög, jag fick gå rejält böjd iallafall.

Bilden fångar inte riktigt hur smalt det var men nästan :)

 

Lite längre in i tunneln blev det ca 3 meter brett, skönt! Då kom nästa grej, vattenhål rakt ner som var äckligt djupa, trodde väl aldrig jag skulle få höjdskräck i en tunnel! Som tur var fanns det galler över men var läskigt ändå...

 

Johan fick ta bilden, jag palla inte

 

Moi i tunneln, var ju inte precis högt i tak...

 

Sen när vi skulle gå tillbaka mötte vi såklart massa andra turister i den allra smalaste delen, då blev jag lite hispig och skrek åt dem att vända, de hade inte kommit in i smalaste delen än som vi hade. Där gick det ju knappast att vända!


josefin

sv: då kanske vi ses på univ. nån gång =)



PUBLICERAT: 2010-08-27, 07:32:54 | URL: http://sameoldstories.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: